Za one dubljeg džepa

Luksuzni darovi iz cijelog svijeta: Možda ih više ne stignemo nabaviti, ali ih je svakako vrijedno zapamtiti

Na početku svakog novogodišnjeg partyja nalazi se dar domaćici ili domaćinu zabave: ključan detalj po kojem ćemo ostati upamćeni - po dobrom ili lošem izboru. Kako bi nam godina započela pohvalom zbog pažljivo odabranog poklona s pričom, pobrinuo se britanski magazin Tatler.

Njihov izbor glamuroznih darova s raznih dijelova svijeta, koje je lako naručiti online, obara s nogu!


Buly 1803 Incense

Tradicija na neočekivani način - sažet je opis divota u paleti francuskog kozmetičkog brenda "Buly 1803." S tekućim sapunom za tijelo s ekstraktom egzotičnih, meksičkih tuberoza koje daju profinjenu mirisnu notu i dugo ostaje na ženskoj koži ili paketićem dragocjenog tamjana s mistične gore Atos za posebne trenutke, nećete pogriješiti. Ona će ih obožavati!

Huile de Savon meksička tuberoza, oko 28 funta, buly1803.com


Marchesi di San Giuliano Hampers

Što je bolje od jednog poklona? Nekoliko darova objedinjenih u gastronomski paket s grbom plemičke obitelji di San Giuliano sa Sicilije čija tradicija seže oko 800 godina unazad. Specijalizirali su za proizvodnju tradicionalnih delicija. Najtraženija je kombinacija marmelade od mandarinki, keksa od pistacija te meda od cvijeta naranči.

Marchesi di San Giuliano paket oko 35 funta, marchesidisangiuliano.it


Torba s logom Grand Hotela Tremezzo

Umjesto pepeljare kao uspomene s odmora u osobitom hotelu, predlažemo retro putnu torbu s logom jednog od najpoznatijih hotela na svijetu, Grand Hotela Tremezzo, izgrađenog 1910. na obali jezera Coma. Danas je dio elitnog lanca “Historic Hotels Worldwide”: imati njihovu torbu stvar je prestiža.

Velika torba Grand Hotel Tremezzo posebno izdanje, 382 funta, senseoflake.com


Šampanjac Leclerc Briant, Abyss, Brut Zéro 2015.

Darovati šampanjac za novogodišnji party uobičajen je potez, osim ako ne odaberete kapljicu šampanjske kuće Leclerc Briant. Poznati su po biodinamičkom uzgoju loze, sva njihova pjenušava vina certificirana su kao veganska, a cuvée Abyss, uz sve to, sazrijeva na dnu zaljeva Stiff, na obali Bretanje. Na stol stiže dobro ohlađen, u boci prekrivenoj školjkama i morskim sedimentom.

Šampanjac Leclerc Briant, Abyss, Brut Zéro, 875 funta, leclercbriant.fr


Sol za kupanje Santa Maria Novella Melograno

Uvijek treba darovati ono u čemu biste i sami uživali, a mirisna sol iz firentinske ljekarne Santa Maria Novella, jedne od najstarijih farmaceutskih kuća na svijetu, hedonistički je san snova. Otvorena je u Firenci u Italiji 1612., a mirisi pretočeni u sol proizvode se prema formulama koje potiču iz 13. stoljeća.

Melograno soli za kupanje, 41 funta, uk.smnovella.com


Kavijar Kaspia Béluga Royal

Tko ne želi kavijar za Novu godinu? S njim se jednostavno ne može pogriješiti. Ovaj je osobit: malosol krupnog zrna, čija boja varira od svijetlosive do tamnosive, klizi niz nepce poput bisera. Ekskluzivni paket od 30 grama apsoutnog užitka stiže s elitne pariške adrese, kad je riječ o ikri beluga jesetri "Caviar Kaspia". San svih sladokusaca.

Kavijar Beluga Royal, od 288 funta, gourmandisedeluxe.com


Najbolje od Costa Brazila

Kozmetička linija od rijetkih amazonskih sastojaka koja će probuditi tijelo laganim, hladno prešanim uljima i podsjetiti ga na ljeto, savršen je dar. Obiluju omega 3, omega 6 te omega 9 kiselinama, vitaminima A i E. Osim što će obnoviti i nahraniti kožu, učvrstit će je i vratiti joj mladolik izgled. Ulja se proizvode ekološki odgovorno, dermatološki su ispitana i nisu testirana na životinjama.

Kaya Jungle ulje za učvršćivanje tijela, 115 funta, livecostabrazil.com


Delicije iz Somerseta

Pozvani ste na zabavu sa sirom i vinom? Domaćinima darujete još malo sira i vina jer što je party bolji, pladnjevi i čaše brže se prazne. Neka delikatese budu s posebnog mjesta: ladanjskog imanja i hotela The Newt iz Somerseta. Riječ je o restauriranom zdanju iz 17. stoljeća okruženom vrtovima i farmom, odakle dolazi jedan od najboljih engleskih cheddara te salama začinjena komoračem. Kako se u Južnoj Africi nalazi "sestrinska" vinarija Babylonstoren, uz spomenute delicije dolazi i vrhunski shiraz.

Somerset Cheese & Charcuterie Hamper, 155 funta, thenewtinsomerset.com


Mirisne svijeće

Ako ste u nedoumici, mirisne svijeće s potpisom pariškog brenda St. Germain Diptyque siguran su izbor. Iz raskošne palete mirisa, ove sezone izdvajaju se tuberoza (kraljica mirisa) i gardenija: ugodni su i nenametljivi bez obzira na godišnje doba. Odlična su kombinacija upalite li obje. Pozornost privlače već samim elegantnim pakiranjem. Kad se otvore, zamirisat će čistim užitkom.

Svijeće s mirisom tuberoze i gardenije, po 41 funtu svaka, diptyqueparis.com


Maslinovo ulje Castello di Reschio

Izvrsno toskansko maslinovo ulje iz hotela godine po izboru magazina Tatler, detalj je po kojem se izvanredni, talijanski zalogaji razlikuju od prosječnih. Heritige hotel Castello di Reschio okružuje više od 5.000 stabala maslina, beru se i prerađuju na najekološkiji mogući način, a rezultat uloženog truda nalazi se u boci “zelenog zlata” od 500 ml.

Boca od 500 ml, oko 23 funte, reschio.com

Linker
19. travanj 2024 16:07