REUTERS
VEČER ZA PAMĆENJE

“Igra prijestolja” oborila rekord na dodjeli nagrada Emmy

Popularni televizijski serijal “Igra prijestolja”, snimljen prema fantastičnim knjigama Georgea R.R. Martina, i službeno je postao najnagrađivaniji: ima najviše osvojenih Emmyja u povijesti. Svjetski televizijski fenomen je na 68. dodjeli Emmyja osvojio tri nagrade i stigao do ukupnog broja od 38 trofeja te oborio rekord koji je dosad držala hit komedija “Frasier”.

“Igra prijestolja” ove je nedjelje nagrađena za najbolji scenarij u dramskom serijalu, najbolju režiju i dramu, a sveukupno je na ovogodišnjoj dodjeli osvojila ukupno 12 Emmyja – s devet Emmyja nagrađeni su u tehničkim kategorijama, za koje se dodjela organizira posebno.

Novi rekord osobito je impresivan jer “Igra prijestolja” iza sebe ima “samo” šest sezona, dok je “Fraiser”, prijašnji rekorder, imao čak 11 sezona. Ipak, “Igra prijestolja” još uvijek nije osvojila najviše Emmyja od bilo koje TV serije – “Saturday Night Live” ih ima 48, ali se radi o talk-showu koji se emitira već 41 godinu.

Pobjednik večeri bio je mini-serijal “The People v. O.J.Simpson” koji je osvojio pet trofeja, među kojima i one za glumu Sarah Paulson, Sterlinga K. Browna i Courtneyja B. Vancea. Humoristični serijal “Potpredsjednica” ponovno je proglašen najboljim, a Julia Louis-Dreyfus još je jednom osvojila Emmy za najbolju glumicu u komediji.

Actress Julia Louis-Dreyfus poses backstage with her awards for Outstanding Comedy Series and Outstanding Lead Actress In A Comedy Series for her role in HBO's
REUTERS
Julia Louis-Dreyfus

Ipak, bilo je tu i nekih iznenađenja: Tatiana Maslany proglašena je najboljom glumicom u drami zahvaljujući ulozi u serijalu “Siročad”, dok je Rami Malek proglašen najboljim glumcem za ulogu u “G.Robot”.

Actress Tatiana Maslany poses backstage with her award for Outstanding Lead Actress In A Drama Series for the BBC's
REUTERS
Tatiana Maslany

Actor Rami Malek poses backstage with his award for Outstanding Lead Actor In A Drama Series for USA Network's
REUTERS
Rami Malek

Linker
16. travanj 2024 20:09