Jedna od lokacija na kojima je Dhruv Baker kuhao, vidikovac Umpiljk na Lošinju
 promo
GASTRO PUTOPIS CROATIA'S FINEST

Započela je najveća promocija Hrvatske u svijetu

Croatia’s Finest, prvi hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku, od 1. listopada počeo se prikazivati na TV kanalu National Geographic u više od 90 zemalja svijeta

Prvi i jedini hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku, Croatia’s Finest započeo je s prikazivanjem na poznatom TV kanalu za azijsko tržište (Kina, Japan, Indija, Malezija, Saudijska Arabija, Južna Koreja, Bahrain, Ujedinjeni Arapski Emirati pa čak i dio Afrike).

Kroz sljedeće tri godine, s repriznim emitiranjima, više od pola milijarde ljudi moći će upoznati Hrvatsku, njezinu bogatu kulturnu baštinu, prirodne ljepote i vrhunsku gastonomsku ponudu što će, naglasimo, biti najveća promocija Hrvatske i hrvatskih proizvoda u svijetu do sada. Putopis se trenutno emitira 20 puta tjedno (svaki tjedan po dvije polusatne epizode s više repriznih emitiranja).

Kuhanje u Poreču- crispy patlidžan s kozjim sirom i medom od tartufa

Croatia's Finest prvi je veliki hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku koji se snimao na području cijele Hrvatske, a čija je zvijezda britanski MasterChef Dhruv Baker. U svakoj od epizoda, u trajanju od 30 minuta, chef Dhruv Baker kuha na otvorenom i to na najljepšim lokacijama na kojima nitko do sada nije kuhao. Inspiriran autohtonim hrvatskim jelima koje kuša na svakoj lokaciji koju posjećuje, britanski MasterChef u svakoj od epizoda pripravlja vlastite kreacije od svježih hrvatskih namirnica. Ovaj gastronomski putopis uključuje dvadeset epizoda visoke profesionalne produkcije čiji je cilj prikazati zanimljive lokacije i proizvode, a sve u svrhu privlačenja turista i promocije Hrvatske u svijetu. Producent i autor putopisa je Alen Nemet, režiju potpisuje Deni Husta, dok je tehnički producent Edvard Hudi.

promo
Sa snimanja u Šibeniku

U tijeku su i završni pregovori s HRT-om stoga se iz produkcije nadaju da će i hrvatski stanovnici imati priliku vidjeti koliko je truda uloženo u ovaj projekt. Trenutno se pregovara i s drugim svjetskim TV kućama pod vodstvom distribucijske londonske kuće Optimum Television na europskom tržištu (Njemačka, Nizozemska, Španjolska, Italija, Poljska, Danska i Švedska) kao i drugim zemljama svijeta među kojima su Kanada, SAD, Brazil i Australija. Osim National Geographic Channela za azijsko tržište, Croatia’s Finest se emitira čak i u Velikoj Britaniji i to na kanalu Holiday & Cruise TV- Sky Channel 256, a uskoro kreće emitiranje i u Rusiji.

promo
Morska 'poslastica' koju je pripremio MasterChef

Linker
19. travanj 2024 04:32