PRESS
Dansko-hrvatski kvartet

Zagrebački koncert grupe T.I.G.: Suradnja danskih glazbenika i domaćeg glumca kao neobičan eksperiment

Kvartet kojeg čine Zlatko Burić Kićo i trojica danskih glazbenika predstavit će se publici u Zagrebu.

Kvartet kojeg čine Zlatko Burić Kićo i trojica danskih glazbenika predstavit će se publici u Zagrebu.

Internacionalni bend T.I.G. održat će, kako su ga nazvali - psycho-avant-šlager kraut-jazz koncert u nedjelju 19. rujna, s početkom u 20 sati u zagrebačkom klubu Močvara.

T.I.G. (Telepathic International Group) je dansko-hrvatski eksperimentalni glazbeni kvartet koji sačinjavaju Zlatko Burić Kićo (legendarni glumac, glazbenik i performer, pokretač KUGLA glumišta, sa zavidnom međunarodnom karijerom, spomenimo tek osvojenog Bodila - danski ekvivalent Oscara - za ulogu u serijalu PUSHER) te trojica danskih glazbenika Henning Frimann, Jørgen Rasmussen i Peter Ole Jørgensen od kojih ovaj posljednji usko surađuje s Davidom Thomasom iz PERE UBU - treba li bolje preporuke od toga?

Pogledajte video

Nemoguće ih je staviti u ladicu

Riječi su često nemoćne kad treba opisati njihovu glazbu, no njihovi nastupi su specifičan kabaretski doživljaj začinjen snažnim performerskim štihom. Jedan poznati domaći kritičar bi vjerojatno napisao nešto jednostavno i kristalno jasno poput "glazba T.I.G.-a koketira s atonalnošću Velvet Undergrounda, klošarskim šarmom ranog Toma Waitsa, artističkim duhom Talking Headsa i misterioznošću The Residentsa natopljenima sceničnim ispadima frontmena koji podsjeća na Moondoga u najboljim danima", no mi ćemo jednostavno odustati od pokušaja da definiramo ono što je nemoguće staviti u ladicu i samo vam poručujemo: Dođite na koncert, bit će sjajno i originalno kao i inače kad nam navrati stari, dobri T.I.G.!, poručuju organizatori.

Čitajte i: Putovanje od Jadrana u El Shatt: Novi projekt domaćeg glazbenika i njemačkog vizualnog umjetnika

Karte se po cijeni od 50 kuna mogu kupiti preko platforme Entrio.

Koncert se održava na terasi, Covid putovnice nisu potrebne. Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen. Zbog epidemioloških mjera organizatori vode pisanu evidenciju posjetitelja pa mole publiku da dođe prije početka koncerta kako bi izbjegli gužvu na ulazu i kako ne bi zakasnili na početak koncerta.

Linker
27. travanj 2024 04:44