Foto: Dvorišta i haustori Facebook
OTVORENJE ZANIMLJIVE IZLOŽBE

Zagrebačka "Dvorišta i haustori" po prvi puta se otkrivaju izložbom

Facebook stranica Dvorišta i haustori pokrenuta je kao međunarodni konceptualni foto projekt u sklopu kojeg svi mogu objavljivati fotografije dvorišta i haustora iz cijelog svijeta. Svoju prvu izložbu ovaj će projekt imati 6. listopada u zagrebačkom prostoru Ilice 202.

A interes za ovaj događaj već je sada velik jer po prvi puta ćemo zaviriti u neka od nikad prije viđenih dvorišta. Najzanimljivija bit će ona zagrebačka koja se kriju iza brojnih starih fasada grada. Haustori u velikim gradovima prepoznatljiv su simbol povijesti grada, turistička atrakcija, mjesta gdje ljudi prolaze. Život u velikom gradu ima tempo i određenu funkcionalnost zbog koje ne primjećujemo “skrivene” i uvučene prostore . Projekt Dvorišta i haustori prati podražaje koji nas vuku svojim koloritom i sadržajem te kroz njih upoznajemo gradove i nepoznato. Fokusiranje pažnje na dvorišta i haustore neka je vrsta deriva tj. neplaniranog putovanja kroz urbani prostor.

Izložba se održava u sklopu projekta ILICA KULTURE 2016., a autori su Goran Kerić i Stela Horvat. Više o samo eventu potražite ovdje.

Linker
18. travanj 2024 02:41