Preporuka!

Zabava za cijelu obitelj: Pobjednički filmovi festivala iz Zagreba, Sarajeva, Beograda i Herceg Novog dostupni online!

Naslovi koji su osvojili gledatelje Sarajevo Film Festivala, Zagreb Film Festivala, Festivala autorskog filma i Filmskog festivala Herceg Novi bit će prikazani na online Proljetnom izdanju istih festivala u razdoblju od 6. do 15. svibnja, a mogu se pogledati na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Ljubitelji kinematografije, a pogotovo regionalnih filmskih festivala početkom svibnja svakako bi dio slobodnog vremena trebali ostaviti za sebe. Već 6. svibnja počinje specijalan online festival na kojem će moći pogledati pobjedničke filmove sa Sarajevo Film Festivala (SFF), Zagreb Film Festivala (ZFF), Festivala autorskog filma (FAF) i Filmskog festivala Herceg Novi (FFHN). Nagrađeni naslovi na programu su takozvanog Proljetnog izdanja spomenutih festivala koji će do 15. svibnja moći pratiti online na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba.

image

Online festival orgnanizira se prvi put.

press

Riječ je o četiri filma: “Konačna sloboda” Sebastiana Meisea (Njemačka, Austrija), “Oaza” Ivana Ikića (Srbija, Nizozemska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Francuska), “107 majki” Petera Kerekesa (Slovačka, Češka, Ukrajina) i “Čuvar brata svoga” Ferita Karahana (Turska).

image

Film "Konačna sloboda".

press

Film “Konačna slobodaosvojio je Srce Sarajeva za najbolji film Sarajevo Film Festivala, Zlatna kolica za najbolji film Zagreb Film Festivala i Specijalno priznanje Festivala autorskog filma.

image

Film "Oaza"

press

Oaza” u kojem glavnu ulogu igra Goran Bogdan, nagrađen je Velikom zlatnom mimozom za najbolji film na Filmskom festivalu Herceg Novi i Zlatnim kolicima za najbolji film Zagreb Film Festivala, a film 107 majkidobio je Specijalno priznanje na Festivalu autorskog filma u Beogradu.

image

Film "Čuvar brata svoga".

press

Film “Čuvar brata svoga”, koji paralelno s Proljetnim izdanjem kreće u kinodistribuciju u Hrvatskoj, osvojio je nagradu publike za najbolji film Mreže festivala Jadranske regije "Adriatic Audience Award" zahvaljujući glasovima publike na sva četiri festivala

Inače, predstojeći online festival organizira se prvi put, a inicijator je sarajevo Film Festival.

Kao bonus na platformi Ondemand.ki-nomeetingpoint.ba bit će dostupni i razgovori s njihovim autorima.

Čitajte i: STARA LJUBAV ZABORAVA NEMA: GORAN BOGDAN OBNOVIO JE ROMANSU S NEPREŽALJENOM DJEVOJKOM

Linker
20. travanj 2024 02:35