Profimedia, Album
OBJAVLJENE NOMINACIJE

'Westworld' je uistinu zamijenio 'Igru prijestolja': Serijal ima 22 nominacije za Emmy

Iako je "Igra prijestolja" izvan konkurencije, znanstveno-fantastični serijali i dalje vladaju nominacijama za dodjelu najvažnije televizijske nagrade - Emmy.

Nova sezona uzdanice televizijske kuće HBO "Igre prijestolja" kreće 17. srpnja, prekasno da bi ušla u konkurenciju za ovogodišnju dodjelu Emmyja, ali vladavinu fantastičnih i znanstveno-fantastičnih tema nastavili su drugi serijali. Televizijska akademija je s najviše nominacija, njih 22,nagradila "Westworld", znanstveno-fantastičnu dramu u kojoj glume Anthony Hopkins i Rachel Evan Wood. Jednaki broj nominacija zaslužio je i show "Saturday Night Live", dok se odmah iza njih našla Netflixova drama "Stranger Things". Ona je prošlog ljeta bila neupitan hit te isprofilirala novu glumačku nadu: 13-godišnju Millie Bobby Brown.

Naravno, Televizijska akademija nagradila je i ovogodišnji hit: "The Handmaid's Tale": serijal je dobio 12 nominacija među kojima je i ona za najbolju glavnu glumicu Elisabeth Moss. S obzirom na to da "Igra prijestolja" nije ušla u konkurenciju, za nagradu najbolje drame natječu se: "Better Call Saul", "The Crown", "The Handmaid's Tale", "House of Cards", "Stranger Things", "This is Us" i "Westworld".

Naravno, i ove je godine bilo razočaranja. Obožavatelji serijala "Leftovers" ne mogu se pomiriti s time što gumica Carrie Coon nije nominirana za svoju ulogu u tom hit serijalu. Također, mnogi su razočarani što se ne odustaje od nekih serijala: "Modern Family" i "House of Cards" ponovno su nominirani, što znači da su dosad dobili nominacije za svaku sezonu od početka emitiranja.

Cijeli popis nominiranih pogledajte na Emmys.com, a pobjednike ćemo saznati 17. rujna.

Linker
16. travanj 2024 12:01