Reuters
MODNA KUĆA NA UDARU

Vjenčanica vojvotkinje Catherine je kopija?

Bila je to najčuvanija tajna u modnom svijetu u posljednjih nekoliko deseteljeća – mjesecima se nagađalo o tome tko će dizajnirati vjenčanicu tadašnje pučanke Kate Middleton, koja se za princa Williama udala 2011. godine. Čast da kreira vjenčanicu o kojoj se nije prestajalo pričati dobila je kreativna direktorica modne kuće Alexander McQueen koja se sad, pet godina kasnije, našla u problemima upravo zbog raskošne haljine boje bjelokosti.

Britanska dizajnerica Christine Kendall optužila je britansku modnu kuću i kreativnu direktoricu Sarah Burton za krađu dizajna.

– Naša klijentica je sigurna da je njen dizajn kopiran. Prigovor nije usmjeren protiv vojvotkinje Catherine ni protiv palače – izjavila je odvjetnica dizajnerice.

Reuters

Modna kuća odgovorila je na optužbe koje su nazvali besmislicama.

– Potpuno smo osupnuti navodima. Christine Kendall prvi put nas je kontaktirala prije četiri godine kada smo joj jasno dali do znanja da su navodi da je Sarah Burton kopirala vjenčanicu za kraljevsko vjenčanje potpuna besmislica. Sarah Burton nikad nije vidjela skice ni dizajn gospođe Kendall i nije znala za nju sve dok nas dizajnerica nije kontaktirala – čak 13 mjeseci nakon vjenčanja. Ne znamo zašto je ponovno pokrenula ovu priču, ali u svakom slučaju trvdnja je smiješna – izjavio je glasnogovornik slavne britanske modne kuće.

Linker
26. travanj 2024 04:21