PRESS
Party plan

Vikend izlazak: U Peti Kupe dolaze legendarna imena plesne glazbe

U subotu 16. rujna uživajte na novom izdanju Discotona koje vam donose DJ Dave Lee, King of Nothing uz Iliju Rudmana i Antonia Zuzu.

U subotu 16. rujna uživajte na novom izdanju Discotona koje vam donose DJ Dave Lee, King of Nothing uz Iliju Rudmana i Antonia Zuzu.

Legendarni DJ, producent i remikser Dave Lee u subotu 16. rujna stiže u Peti Kupe na novo izdanje programa Discoton. Nakon tri desetljeća aktivnosti njegova diskografija nedvojbeno je jedna od najimpresivnijih u dance glazbi.

Dave Lee jedan je od prvih producenata koji su uključili disco elemente u house glazbu, a od kraja osamdesetih stvara i zagovara soulful, disco i vokalni house. DJ je nekad bio poznat kao Joey Negro, a do danas je producirao nevjerojatan broj ploča i remikseva za neke od najvećih svjetskih izvođača uključujući Boba Marleya, Dianu Ross, Lionela RIchieja i Mariahu Carey. Uz Daft Punk, Nile Rodgers, Jamiroquai nalazi se na mjestu jednog od najvažnijih promotora disca u ovom stoljeću.

image

Dave Lee

PRESS
image

King of Nothing

PRESS

Uz njega na ovom izdanju Discotona nastupa glazbeni rudar, maestro remixeva King of Nothing. KON je još kao mladi tinejdžer bio fasciniran hip hopom što ga je navelo da se i sam okuša u vještinama miksanja, a devedesetih je producirao glazbu. King of Nothing ima veliku strast prema skupljanju ploča, a nakon što je udahnuo klasičnim pločama novi život, posvetio se remiksiranju po čemu je dobro poznat.

image
PRESS
image
PRESS

Njegovi remixevi za izvođače poput Chaka Khana, Donne Summer i Georgea Bensona imaju mitski status, a navigiranje plesnim podijem dovelo ga je u najpoznatije svjetske klubove. Uz njih dvojicu nastupat će Ilija Rudman i Antonio Zuza. Ulaznice za ovaj događaj dostupne su na Entriju.

image
PRESS
Linker
26. travanj 2024 08:45