Teatar Rugatino

‘Uvijek će nam ostati ljubav‘: Dražen Čuček u predstavi o braku, krizi ljubavi i njezinim metamorfozama

Nakon dvije odigrane i publikom ispunjene pretpremijere, nova predstava Teatra Rugantino ‘Uvijek će nam ostati ljubav‘ treću pretpremijeru najavljuje za ovaj četvrtak, 22. listopada, a u nedjelju 25. listopada u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog na rasporedu je - premijera!

“Uvijek će nam ostati ljubav” Miloša Radovića nježna je i pomalo uznemirujuća komedija o metamorfozama ljubavi u kojoj se propituje zajedništvo dvoje ljudi koje u trenucima krize i nerazumijevanja, razdvajanja i mirenja, može održati samo ljubav. Istovremeno to je i smiješna i tužna priča o braku.

Jelena je vesela žena puna života koja zagazivši duboko u četrdesete odlučuje formalizirati dvadesetogodišnju vezu s Medom. Medo je inertni, neuhvatljivi pedesetogodišnjak sklon cinizmu, sveučilišni profesor kojeg hvata paničan strah od nadolazećih promjena pa predlaže da isprobaju brak u posljednjih pet minuta prije potpisivanja bračnog ugovora.

image
Predstava 'Uvijek će nam ostati ljubav'
A. SAŠKA MUTIĆ

“U pet minuta. Komprimirano. Samo najvažniji dijelovi. Razumnim ljudima to je više nego dovoljno”, kaže on, pretvarajući prostor scene u čudesni kaleidoskop kroz koji će gledatelji zaviriti u sve ono što sljedećih trideset, četrdeset ili više godina može donijeti. Kazališnom čarolijom Jelena i Medo dobili su mogućnost da u pet minuta pred vjenčanje dožive, izmaštaju, zaigraju, predvide ili odsanjaju svoje buduće zajedničke godine.

image
Dražen Čuček u ulozi Jeleninog Mede
A. SAŠKA MUTIĆ

Prvi puta zajedno na sceni

Koncentrirano, sažeto, kompleksno, a opet scenski jednostavno, pet minuta koje predstavljaju cijeli jedan mogući zajednički život ugurano je u jednu predstavu koju snagom svojeg velikog glumačkog umijeća i suptilnošću svoje glumačke igre pred publiku donose Jelena Miholjević i Dražen Čuček. Po prvi puta zajedno na sceni, ovo će dvoje glumaca uz pomoć nadahnute režije Darija Harjačeka pokušati izraziti težinu i radost ljubavi. Ljubavi koja nakon svega ostaje. A koja nekad započinje, a nekad završava brakom.

image
Jelena Miholjević igra ulogu svoje imenjakinje
A. SAŠKA MUTIĆ

Zadovoljstvo predstavom “Uvijek će nam ostati ljubav” i reakcijama publike na pretpremijerama, ne krije nitko iz kreativnog tima predstave. Izdvojit ćemo samo kratke komentare dvojca na sceni: Jelena Miholjević, sjajna u ulozi Radovićeve Jelene, o tekstu kaže: “Divan je jer je istovremeno i komično i tragično i istinito i cinično, a sve skupa je lijepo i pastelno, ima tu toplu notu koja nam danas tako fali.” Dražen Čuček, neponovljivi Jelenin Medo, komentira pretpremijere: “Dobili smo publiku. Dobili smo tog svog trećeg partnera i dobru reakciju, gust pljesak na kraju i srce je veliko kao kuća.”

image
Plakat za predstavu
A. SAŠKA MUTIĆ

Publika koja želi vidjeti Jelenu i Medu u “Uvijek će nam ostati ljubav”, može to u Zagrebu 22. ovog mjeseca te 8. i 28. studenoga (Mala dvorana Lisinski). Premijerna publika će ih gledati u nedjelju 25. listopada, a slijede i prva gostovanja predstave – 4. 11. u Crikvenici i 13. 11. u Opatiji.

Linker
17. travanj 2024 10:14