Knjiška preporuka

Uronite u svijet ‘čudnoga‘: Nova knjiga poznatog novinara propitkuje svijet kroz uzbudljive misterije i zagonetke

Krešimir Mišak u svojoj je knjizi pod nazivom ‘Čudno!‘ kroz 18 zanimljivih priča istražio teme poput divovskih izumrlih životinja, putovanja kroz vrijeme, stvarnih i izmišljenih vampira...

"Danas smo navodno sve shvatili, svijet objasnili, izmjerili ga, prohodali ili preletjeli pa se čini da je malo mjesta ostalo za čudno. No to je samo varka. Mnoge čudne stvari pokazuju da svijet nije u potpunosti ono što mislimo da jest", piše Krešimir Mišak u svojoj novoj knjizi Čudno!, u izdanju MBbooksa.

Krešimira Mišaka, popularnog hrvatskog novinara koji se bavi graničnim područjima ljudskog znanja, gotovo da i ne treba posebno predstavljati. Televizijska emisija Na rubu znanosti koju uređuje i vodi već je dvadeset godina jedna od najgledanijih na Hrvatskoj televiziji. No Mišak nije samo urednik i novinar, već je i rock-glazbenik i pisac znanstvene fantastike.

Čitajte i: ‘Vrabac protiv dabrova i ostale novinske priče‘: Nova knjiga Vida Barića donosi sliku žive i sočne stvarnosti

Njegova nova knjiga Čudno! (Na rubu znanosti za mlade) prva je od njegovih knjiga koja se obraća ponajprije mlađim čitateljima, radoznalim umovima, željnim uranjanja u misterije i zagonetke.

image
MBbooks - Čudno!
PROMO

U 18 uzbudljivih priča koje pobuđuju maštu i znatiželju Mišak istražuje teme poput divovskih izumrlih životinja, ukletih brodova s kojih su tajanstveno nestali svi putnici, stvarnih i izmišljenih vampira, kriptozoologije, telepatije, putovanja kroz vrijeme, arheoloških otkrića koja su u suprotnosti s uobičajenim poimanjem povijesti… Čini to na svoj prepoznatljiv način, izlažući dokaze, no ostavljajući i mjesta za propitivanja i poneku sumnju.

Radoznale čitatelje ova knjiga vodi na putovanje od prapovijesti do budućnosti, od unutrašnjosti Zemlje do svemira, od dubina oceana do dubina onog što nam i dalje ostaje najskrovitije – našega uma.

image
Krešimir Mišak
IVO RAVLIĆ/CROPIX

"Dok postoji čudno, svijet i život ostaju misteriji koji se mogu živjeti, ali ne uvijek i shvatiti. Želimo li doista da svijet bude toliko mali da ga možemo obuhvatiti svojim razumom? Kada bi to bilo tako... pa bilo bi to uistinu čudno! Ali i prilično dosadno i predvidljivo!", poručio je Mišak.

Linker
20. travanj 2024 02:25