Fan-Fan-Fantastika

U utrci za Oscara: Dalibor Barić na tribini prije zagrebačke projekcije ‘Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa‘

Gosti tribine o znanstveno fantastičnom filmu su Dalibor Barić, Tomislav Brlek, Silvestar Mileta i Tomislav Šakić, moderatorica je Višnja Vukašinović, ulaz na tribinu i projekciju je besplatan.

Filmske večeri u Močvari ovoga travnja odvažno putuje kroz prostor i vrijeme kako bi otkrile nove dimenzije znanstvene fantastike na filmu oko njega. Inspirirani smo činjenicom kako je nedavno jedan hrvatski animirani eksperimentalni film koji otvoreno koketira sa znanstvenom fantastikom zamalo ušao u utrku za Oscara.

"Odlučili smo u Močvari okupiti najzagriženije domaće fantastičare i filmofile te besplatno prikazati Slučajnu raskoš prozirnog vodenog rebusa koja je, nakon Surogata, mogla domaćoj kinematografiji nakon više od pola stoljeća donijeti još jedan zlatni kipić", poručuju organizatori.

Projekcija je u utorak 20. travnja, s početkom događanja u 19,30 sati.

Pogledajte video

Koji je smisao?

O znanstvenoj fantastici i filmu s publikom će rogoboriti doktor književnosti i fan fantastike Tomislav Brlek, filmski kritičar Silvestar Mileta koji je za temu svog doktorata odabrao upravo znanstveno-fantastični teritorij, doktor filmologije i glavni urednik književnog časopisa za znanstvenu fantastiku "Ubiq" Tomislav Šakić te filmski autor Dalibor Barić koji je Slučajnu raskoš prozirnog vodenog rebusa napisao, režirao, animirao i montirao.

Čitajte i: Uroš Đurić i Aleksandar Zograf: Film, slikanje strip - svestrani umjetnik gostuje na domaćoj tribini

image
Tribina i projekcija 'Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa'.
PROMO

S gostima će se u razgovoru pokušati otkriti koji je smisao znanstvena-fantastike u svijet u kojem je zbilja odavno postala nevjerojatnija od svakog zamišljaja koji smo o njoj sposobni proizvesti.

Raspored

  • Vrata: 19:30 h
  • Razgovor: 20 h
  • Projekcija: 20:45 h - 'Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa' (Dalibor Barić, 2020)
Linker
15. travanj 2024 11:50