NOVO U KINIMA

"Trampolin" - dugometražni igrani prvijenac Katarine Zrinke Matijević o kojem svi govore

"Kada bi postojala mogućnost sresti samoga sebe u prošlosti ili budućnosti, bismo li iskoristili priliku te učinili nešto što bi nam život usmjerilo na bolje?" - bila je ideja iz koje je nastao film "Trampolin" čija je kino distribucija započela 9. ožujka.

Središnji lik je sedmogodišnja Lina koja, bježeći od nasilne majke, utjehu pronalazi u tinejdžerici Niki i četrdesetgodišnoj učiteljici ritmike Nikolini. One, kao dva ogledala, zrcale Lininu moguću budućnost. Ta tri toka, tri ženska lika isprepliću se u sličnoj životnoj sudbini. Susrećući jedna drugu mijenjaju svoje živote te raskrinkavaju tajnu o bolnim rascjepima unutar svojih obitelji.

"Trampolin" je film o ljubavi, ali ne i ljubavni film. To je film koji preispituje mračne i ustrašene, nježne i podržavajuće, krhke i jake slojeve odnosa između majki i kćeri; film o bezuvjetnoj roditeljskoj ljubavi koja često postane uvjetovana; film o ožiljcima koji ostaju u nama dugo nakon što masnice izblijede. Na kraju, to je film o hrabrim ženama koje preuzmu svoj život u svoje ruke.

U glavnim ulogama pojavljuju se Franka Mikolaci, Tena Nemet Brankov i Marija Tadić, a u ostalim Lana Barić, Frano Mašković, Asja Jovanović, Nina Violić, Igor Kovač i Enes Vejzović. Tena Nemet Brankov na Pulskom filmskom festivalu nagrađena je Zlatnom arenom za najbolju sporednu žensku ulogu.

Nakon premijere u Zagrebu, film 'Trampolin' bit će prikazan u sklopu Ženijalnih dana u razdoblju od 7. do 12. ožujka u nizu nezavisnih kina diljem Hrvatske, a od 9. ožujka će biti na repertoaru kina u Zagrebu (kino Europa, Muzej suvremene umjetnosti), Rijeci (Art kino Croatia), Osijeku (Kinematografi Osijek), Splitu (kino Ekran), Dubrovniku (Kinematografi Dubrovnik), Čakovcu, Koprivnici, Slatini, Samoboru i Kutini.

Linker
23. rujan 2022 12:33