Getty Images
UOČI INAUGURACIJE

The National i Common sviraju protiv Donalda Trumpa

Dok novoizabrani predsjednik Donald Trump ima velikih problema u pronalasku glazbenika koji bi mu zasvirali na inauguraciji, indie zvijezde The National i popularni reper Common odsvirat će besplatni protestni koncert dan prije velikog događaja.

Koncert nazvan "Show Up!" je izravan odgovor na odluku Republikanske stranke da bez financijskih sredstava ostave neprofitnu organizaciju Planned Parenthood koja se bori za reproduktivno zdravlje u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i drugdje u svijetu. "Žene bi trebale same moći donositi odluke o vlastitom tijelu i vlastitom zdravlju. To je osnovno ljudsko pravo i mi smo na samom početku dugačke i oštre borbe da obranimo to pravo", izjavio je u objavi za medije Matt Berninger, pjevač skupine The National koja je u Hrvatskoj nastupala već pet puta i kod nas ima brojne obožavatelje.

Na ovom koncertu će, uz The National i Commona, nastupiti još nekoliko glazbenih izvođača, a puni popis se očekuje za koji dan.

Reuters
Reper Common

Čini se da će ovaj koncert biti samo uvod u glazbeni vikend aktivizam protiv Trumpa jer je već najavljeno još nekoliko različitih nastupa na kojima će nastupati čitav niz izvođača kao što su Flasher, Waxahatchee i Priests.

Na inauguraciji novog američkog predsjednika su, koliko je poznato, dosad odbili nastupati Elton John, Katy Perry, Justin Timberlake, Bruno Mars, Garth Brooks, Andrea Bocelli, Kiss, Celine Dion, Kanye West i David Foster i gotovo se svaki dan pojavi neko novo veliko ime koje se zahvalilo na pozivu.

Linker
25. travanj 2024 11:33