Hotel Adriatic
PRESTIŽNA LISTA

The Guardian preporučio rovinjski hotel Adriatic

Jedan od najstarijih i najpoznatijih rovinjskih hotela Adriatic, koji je lani u potpunosti obnovljen, našao se na listi portala The Guardian kao jedan od najboljih hotela za “odmor sa stilom”. Među osam suvremenih i chic odredišta, poput Coq hotela u Parizu, barcelonske Casa Bonay, berlinskog hotela Oderberger i Skuggi hotela u Reyjkjaviku, našao se i stogodišnji boutique hotel Adriatic koji se nalazi u samom centru Rovinja.

The Guardian je preporučio rovinjski hotel zbog impresivne kolekcije umjetnina u kojoj se nalazi više od 100 djela lokalnih i regionalnih umjetnika. Ima 18 smještajnih jedinica, à la carte restoran Brasserie Adriatic s ponudom jela inspiriranih francuskom rivijerom i bar s najvećim izborom viskija u Hrvatskoj, a našao se na listi najpovoljnijih europskih bputique hotela.

Jedna od najprepoznatljivijih građevina u Rovinju obnovljena je prošle godine, ali je pročelje zgrade zadržalo autentični izgled iz 1913. godine, dok je unutrašnjost uvelike promijenjena, osuvremenizirana i ispunjena umjetninama.

Preporuka hrvatskog hotela samo je jedan u nizu komplimenata stranih medija – nedavno se o Dubrovniku raspisao CNN koji je istaknuo 12 razloga zašto je Dubrovačka rivijera bolja od Francuske i Italije, a časopis Harper’s Bazaar u svoj je izbor najboljih turističkih ljetnih destinacija cijelog svijeta uvrstio i plažu Zlatni rat u Bolu na Braču.

Linker
25. travanj 2024 11:58