Instagram
ISKONSKA ZVIJEZDA

Televizijski nastup za povijest: Maksima Mrvicu gledalo preko milijardu gledatelja

Poznati hrvatski pijanist koji svojim klasičnim koncertima godinama osvaja svijet, na društvenoj mreži pohvalio nastupom u emisiji povodom Kineske nove godine.

Emisiju Spring Gala Showu gleda preko milijardu ljudi, a zbog te činjenice emisija je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda 2012. godine.
'Bila mi je čast sudjelovati na Spring Gala Showu i biti jedan od rijetkih internacionalnih umjetnika koji su ikad bili pozvani da nastupe u tom showu,' rekao je pijanist Maksim Mrvica na svojim društvenim mrežama.

42-godišnji Šibenčanin svirao je s kineskim pijanistom Muye Wuom svoj novi singl 'New Silk Road' koji je za njega napisao Tonči Huljić, a tako će se zvati i njegov novi albumu koji izlazi u ožujku.



Uz nastup na CCTV nastupio je i na drugoj najvećoj po gledanosti - gala emisiji Hunan TV izvodeći svoj proslavljeni hit "The Flight Of The Bumblebee”, a u izvedbama su mu se pridružili kineski pijanist Muye Wu te kazakhstanska vokalna senzacija Dimash Kudaibergen.
U travnju će započeti turneju u Pragu, a u Aziju se vraća u svibnju gdje će održati do sada najveću koncertnu turneju od 40 nastupa. U sklopu nove svjetske turneje imat će ga priliku poslušati početkom srpnja i obožavatelji iz Hrvatske.

Svoj modni stil ovaj osebujni glazbenik naziva otkačeno-rokerskim. U jednom intervju istaknuo je da ga zbog modnog stila suputnici u avionu pretpostavljaju da je rock-glazbenik, a kad čuju da se bavim klasičnom glazbom, svi ostanu u šoku.

Instagram

Linker
19. travanj 2024 15:10