/ PR
HRVATSKI FILM NA UGLEDNOM FILMSKOM FESTIVALU

Svjetska premijera filma Rajka Grlića u Montrealu

Jedan od najiščekivanijih hrvatskih filmova godine – “Ustav Republike Hrvatske” svoju svjetsku premijeru će imati na uglednom Montreal World Film festivalu krajem kolovoza.

Montreal World Film festival, kojem je ovo jubilarno 40. izdanje, objavio je danas natjecateljski program za koji su izdvojena 22 filma iz cijelog svijeta te se među njima našao filmski rad doajena hrvatskog filma, Rajka Grlića. Ovaj filmski festival je jedini natjecateljski festival A kategorije u Sjevernoj Americi.

Hrvatska publika ovu će filmsku priču inspiriranu stvarnim događajima imati prilike gledati ove jeseni u kinima. Film razotkriva sve hrvatske netrpeljivosti, predrasude i mržnju prema različitostima. To je priča o hrabrosti da danas budeš ono što jesi i pokušaju da se unatoč svemu voli. U glavnoj ulozi pojavljuje se proslavljeni srpski glumac Nebojša Glogovac u najkompleksnijoj filmskoj ulozi u karijeri. Nebojša u filmu glumi umirovljenog profesora, koji je pritom deklarirani homoseksualac i transvestit, dok uz njega još igraju Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Božidar Smiljanić, a scenarij potpisuje Ante Tomić zajedno s Rajkom Grlićem.

Linker
06. travanj 2024 06:55