Tea Jurišić - Bora, Olajnica 18
 Promo
Fantastične slike

Street Art festival u Vukovaru: Grad je bogatiji za pet fenomenalnih murala poznatih umjetnika

Vukovart - luka umjetnosti je koncept koji promovira Vukovar kao mjesto koje prihvaća sve umjetnike, odnosno stvaratelje novih vrijednosti.

Ovim konceptom mijenjamo vizualni identitet grada i činimo ga ljepšim mjestom za život, ali i stvaramo dodatnu vrijednost u sektoru turizma stvarajući tzv. Galeriju na otvorenom.

I ovogodišnji moto je bio “Give me 5”, s novih pet murala vrhunskih umjetnika: OKO – Hrvatska, Tea Jurišić – Hrvatska, Eugen Varzić – Hrvatska, Boogie - Švicarska i Arsek & Erase - Bugarska.

Promo
OKO - Because He’s Mister Strength, Courage and Health; Domovinskog rata 36

Izuzetno nam je drago da smo unatoč korona situaciji uspjeli održati Vukovart 2020 i dovesti odlične umjetnike u Vukovar koji je postao već respektabilna Galerija na otvorenom s 23 djela. Ovogodišnji festival sufinancirala je Europska Unija iz Europskog socijalnog Fonda.

Promo
Arsek & Erase - The Golden Snake; Domovinskog rata 30

Također smo ove godine imali nikad bogatiji programski sadržaj, zahvaljujući sponzorima PPD i Zaklada Novo sutra, koji je bio prilagođen novonastaloj situaciji te je cijeli program bio održan na otvorenom. Uz predavanja Dubravka Matakovića, Domagoja Jakopovića - Ribafisha, filmove, koncerte i predstavljanja ulične hrane i craft piva, organizirali smo panel diskusiju "Street Art u Hrvatskoj" na kojoj su sudjelovali Zen Opuzen, 43 Jam i Graffiti na gradele.

Promo
Boogie - Boogie Down Vukovar; Županijska cesta 108 - 110

Jučerašnjim predstavljanjem ulične hrane i craft piva iz okolice Vukovara te koncertom Gitarela, završen je i ovogodišnji Vukovart, a sve pozivamo da posjete Vukovar i uživaju u vrhunskoj galeriji ulične umjetnosti te ostaloj bogatoj kulturnoj ponudi koju Vukovar pruža!

Promo
Eugen Varzić - Future Freedom; Memorijalni centar Ive Tijardovica 60

Pročitajte i:

VukovArt okuplja najpoznatija imena svjetske street art scene: Posjetite Galeriju na otvorenom

Oni mijenjaju percepciju napuštene i iseljene Slavonije, a sad u Vukovar dovode najveće street art umjetnike svijeta!

Umjetnica OKO još se nije vratila u svoj dom i studio: 'I nakon toliko mjeseci sanacija nije ni počela'

Linker
18. travanj 2024 05:15