premijera predstave

Što se dogodi kad se heteroseksualac zaljubi u drag queena? Odgovor donosi Miran Kurspahić

Svestrani MIran Kurspahić, ovaj put u ulozi redatelja, u Histrionskom domu postavlja predstavu koja se bavi osamljenošću, rodnim i trans ideologijama te društvenim mrežama koje stvaraju jaz među generacijama.

Kod svestranog Mirana Kurspahića, kako u životu tako i poslu, nema kompromisa. Uvijek svoj, drugačiji, autentičan, bavi se temama koje ga zanimaju, koje se događaju, koje su tu oko nas, ali o njima rijetko tko progovara.

Ovaj glazbenik, glumac i redatelj nakon predstava koje su se bavile potresom i pandemijom priprema novu pod nazivom #TRENDING koja se bavi rodnom i trans ideologijom, osamljenošću i utjecajem društvenim mreža. Premijerne predstave zakazane su 29. i 30. studenog u Histrionskom domu.

image

Nikaš Marinović, Miran Kurspahić i Igor Jurinić

PRESS

"Priča se bavi jednim sredovječnim muškarcem, točnije 49-godišnjakom koji svoju fatalnu ženu pokušava pronaći preko Facebooka. I nađe je, baš onakvu kakvu je zamišljao, plavušu s velikim grudima koja uz to ima iste interese kao on, vole istu glazbu, navijaju za isti nogometni klub, vole ista jela… I naravno, zaljubi se. Ali na prvom susretu otkriva da to nije žena, već 21-godišnji muškarac preodjeven u ženu - drag queen. Kao heteroseksualnom muškarcu to je nepojmljivo, prekida priču, ali ga i dalje muči što je zaljubljen. Ne shvaćajući što mu se događa, javno se deklarira kao muzikodemiseksualan fluidni muškarac što kod njegovih prijatelja izaziva lavinu osude i zafrkancije, no na društvenim mrežama dobiva veliku sljedbu mlađih ljudi. Uglavnom aktualna priča o seksualnom identitetu, utjecaju društvenih mreža na naš život i pitanje tko smo mi, a tko avatari kojima se predstavljamo na internetu. Predstava je zapravo tragikomedija, a ja bih je nazvao Tik Tok dramom", objašnjava Miran Kurspahić koji je za uloge odabrao Nikšu Marinovića, dubrovačkog glumca i kantautora te mladog glumca Igora Jurinića, također vrsnog glazbenika i mlađeg brata našeg slavnog pijaniste Aljoše Jurinića.

image

Igor Jurinić u predstavi je i koautor glazbe

PRESS

Pred Igorom je prilično težak zadatak jer mora predstavu odraditi u štiklama i uskim haljinama i perikama, a oboje glumaca autori su i glazbe za predstavu.

image

Glumac Nikša Marinović poznati je i kantautor koji nastupa pod imenom Rokambol

PRESS

Igora smo nedavno gledali u seriji Metropolitanci gdje je igrao Vida Matakovića, sina fatalne Dunje i Tome Matakovića koje su glumili Nataša Janjić Medančić i Janko Popović Volarić.

Linker
17. travanj 2024 19:32