Koncert

Stiže nam najglasniji bend New Yorka: Trio prije dolaska u Zagreb, objavio novu pjesmu

Turneja koja je krenula početkom ožujka u Hamburgu, proteže se i kroz travanj, gotovo svaki dan ih vodi u drugi grad, a u četvrtak 24. ožujka sviraju u našoj metropoli.

Američki noise rock trio A Place To Bury Strangers upravo je na europskoj turneji u sklopu koje će posjetiti i zagrebački klub Močvara u četvrtak 24. ožujka 2022., a objavili su i videospot za pjesmu “My Head Is Bleeding” s novog albuma.

Ususret turneji i nastupu objavili su i video za singl “My Head Is Bleeding” na kojem su surađivali s, kako kažu, omiljenim redateljem horor filmova Travisom Stevensom. U pjesmi je riječ o molbi za zdravi razum i tračku nade da se nešto u vašoj glavi može povezati sa svemirom i dovesti do promjene, kako pojašnjava Oliver Ackermann.


Turneja koja je krenula početkom ožujka u Hamburgu, proteže se i kroz travanj, gotovo svaki dan ih vodi u drugi grad. Njihov moćni zvuk dominirat će gotovo svim većim europskim gradovima, a APTBS sviraju po Njemačkoj, Poljskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Francuskoj, Italiji, UK-u ili primjerice Skandinaviji. Kao predgrupa nastupit će berlinski noise pop bend Plattenbau koji dolaze i u Zagreb.

Čitajte i: Tjedan pred nama donosi glazbene spektakle kako u klubovima, tako i na velikim pozornicama

Najglasniji bend New Yorka

APTBS se vraća u Zagreb, a stižu u novom poglavlju rada i s novim albumom na set listi. “See Through You” je šesti uradak koji detaljno istražuje mogućnosti i ograničenja post-punka, a ima i element elektroničke glazbe.

Često nazivan najglasnijim bendom New Yorka, APTBS je poznat po svojim nastupima uživo, a svoju glazbu stvara na tromeđi shoegazea, spacea i psihodeličnog rocka. Trojac pod vodstvom Olivera Ackermanna u Zagreb se vraća u novom sastavu kojeg čine basist John Fedowitz i bubnjarka Sandra Fedowitz, inače članovima Ceremony East Coasta. Oliver i John su također prijatelji iz djetinjstva, a zajedno su svirali u legendarnom underground shoegaze bendu Skyware. Sve to pokazuje da gledamo najbolju verziju benda A Place To Bury Strangers do sada, a zajedno označavaju novu fazu i povratak najsirovijim idejama, te kaotičnoj i apokaliptičnoj inkarnaciji.

image

A Place To Bury Strangers

PRESS

APTBS su crpili utjecaj od bendova poput Jesus And Mary Chain i gradili ime s moćnim, razarajućim wall of sound zvukom, te fantastičnom svirkom zbog čega su dijelili pozornicu s imenima poput Nine Inch Nails i MGMT. Od samog početka, kada im je debi album na Pitchforku svrstan u kategoriju najbolje nove glazbe, grupa se uspjela nametnuti kao jedan od najuzbudljivijih novih sastava zadnjih desetak godina.

Čitajte i: Prins Thomas, ikona norveške elektroničke scene i jedan od najboljih na svijetu stiže u Zagreb

Ulaznice su po cijeni od 90 kn u pretprodaji, a na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 110 kn. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Entria i online na www.entrio.hr.

Linker
20. travanj 2024 08:01