Maksim Mrvica

 PRESS
Opet kod kuće

Spektakl na najljepšoj pozornici Jadrana: Maksim Mrvica trijumfirao pred domaćom publikom

Proslavljeni pijanist s bendom je izveo kompozicije s posljednjeg albuma koji predstavlja presjek njegove impresivne dvadesetogodišnje karijere.

Proslavljeni pijanist s bendom je izveo kompozicije s posljednjeg albuma koji predstavlja presjek njegove impresivne dvadesetogodišnje karijere.

Pijanist Maksim Mrvica, jedan od najuspješnijih hrvatskih glazbenika u svijetu, potvrdio je svoj zvjezdani status impresivnim koncertom na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila održanim u subotu. Mrvica je u rodnom Šibeniku nastupio nakon pet godina pred rasprodanim tribinama najljepše pozornice Jadrana, u sklopu velike svjetske turneje “The Collection” koja je počela lani u Australiji. Nakon niza rasprodanih dvorana u Australiji i Aziji, koncerata u Sydneyu i Melbourneu, Singapuru, Seulu i Šangaju, nastupa u legendarnim dvoranama Hammersmith Apollo u Londonu i Palais des Congres u Parizu, audio-vizualni spektakl sad je oduševio i publiku na Tvrđavi sv. Mihovila koja ovo ljeto obilježava jubilarnu koncertnu sezonu.

image

Spektakl na Tvrđavi sv. Mihovila

PRESS
image

Maksim Mrvica u zanosu izvedbe

PRESS

Proslavljeni pijanist s bendom je izveo kompozicije s posljednjeg albuma “The Collection” koji predstavlja presjek njegove impresivne dvadesetogodišnje karijere. Publika je tijekom gotovo dvosatnog spektakla uživala u izvedbi skladbi iz kultnih filmskih hitova i serija, kao što su “Kum” i “Igra prijestolja”, bezvremenskim skladbama poput “Bohemian Rapsody” i “Clocks”, klasičnoj Lisztovoj Baladi za B mol i „Bumbarovom letu” Rimskog-Korsakova, a osmeročlani bend vrhunskih glazbenika izveo je i samostalno tri kompozicije. U spektakularnom događaju iz prvog je reda uživao i poznati arhitekt šibenskih korijena Ante Vrban, a Maksimov nastup došao je poslušati i skladatelj i tekstopisac Ivan Huljić. U gledalištu šibenske Tvrđave bio je i jedan od najsvestranijih hrvatskih umjetnika, pijanist i skladatelj Matej Meštrović u društvu Matthewa Mayera, slavnog američkog pijanista.

image

Ivan Huljić

PRESS
image

Matej Meštrović i Matthew Mayer

PRESS
image

Ante Vrban

PRESS
image

Maksim Mrvica pred zadovoljnom šibenskom publikom

PRESS

Program desete koncertne sezone Tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku nastavlja se već ove nedjelje kada ondje nastupa glazbenik Jose James s programom „ON & ON Jose James sings Erykah Badu”. Nakon toga, 13. srpnja na Tvrđavu dolazi Ansambl Lado s novim programom „Lado(m) po svijetu”, a 15. srpnja nastupa slavna škotska pjevačica Emeli Sande. Slijede koncerti islandskog benda Sigur Ros te plesni program Šibenik Dance Festivala. Pogledajte cijeli program.

Linker
27. travanj 2024 06:42