Elvis Presley i Priscilla Presley

 MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Tema koja privlači

Snima se novi film o ljubavnoj vezi Elvisa i Priscille, ali iz njezinog kuta

Slavni par i dalje je atraktivan filmašima; redateljica novog filma je Sofia Coppola, a „Priscillu” snima prema memoarima iz 1985. godine.

Slavni par i dalje je atraktivan filmašima; redateljica novog filma je Sofia Coppola, a „Priscillu” snima prema memoarima iz 1985. godine.

Ljubavna priča Elvisa i Priscille Presley i dalje zanima filmaše. Nakon prošlogodišnjeg „Elvisa” koji se bavio Kraljevim usponom, ali i njegovom ljubavlju života, sada ponovo dolazi na velike ekrane, no sve ćemo gledati iz Priscillinog kuta. Redateljica Sofia Coppola, naime, upravo završava film „Priscilla” koji se temelji na memoarima „Elvis i ja” iz 1985. godine. Slavni par glumit će Jacob Elordi, poznat iz „Euforije”, i Cailee Spaeny, koju znamo iz serije „Mare iz Easttowna”. Upravo je izašao trailer, a film bi se trebao početi prikazivati u listopadu, objavio je People.

„Kad je tinejdžerica Priscilla Beaulieu upoznala Elvisa Presleya na partyju, muškarac koji je već bio superzvijezda rock and rolla postaje netko potpuno drugačiji u privatnim trenucima: zaljubljen, saveznik u samoći, ranjivi najbolji prijatelj. Kroz Priscilline oči, Sofia Coppola govori o nepoznatoj strani velikog američkog mita, dugom Elvisovom udvaranju i turbulentnom braku, od njemačke vojne baze do Gracelanda, u ovom duboko proživljenom i zanosno detaljnom portretu ljubavi, fantazije i slave”, stoji u objavi filmske kuće A24.

„Elvis” u režiji Baza Luhrmanna bio je lani golem hit. Kritičari nisu štedjeli pohvale na račun Austina Butlera koji je utjelovio Elvisa, a djelom je bila zadovoljna i sada 78-godišnja Priscilla. Sofia Coppola misli da prethodni i njezin film neće biti slični, jer Luhrmann nije zalazio u Priscillinu priču, pa ona sada ima prostora u nju stvarno duboko uroniti. „Mislim da je Baz jedinstven i priča je bila vrlo kreativna. Ali Priscilla je tako sporedan lik u tom filmu, pa nikad nisam osjećala kao da gazim istim teritorijem. Sviđa mi se što su ljudi bili toliko zainteresirani za njegov film o Elvisu, a sada dolazi drugi film, o Priscilli, i mislim da će biti zanimljivo imati dvije potpuno različite interpretacije istih događaja i vremenskog razdoblja", rekla je redateljica.

image

Sofia Coppola snima film iz Priscillinog kuta gledanja

ANDREW H. WALKER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Linker
30. travanj 2024 10:42