KONCERT ZA PAMĆENJE

Slovenska vokalna glazbena senzacija nastupa u Lisinskom: Njihove obrade hitova svjetskih zvijezda svakako valja doživjeti

Poslušajte kako zvuče hitovi Michaela Jacksona, Lady Gage, Davida Bowieja i ostalih velikana u izvedbi čuvenog zbora Perpetuum Jazzile.

- Veselimo se povratku pred zagrebačku publiku i našem prvom hrvatskom koncertu od izbijanja globalne pandemije koronavirusa. Sigurni smo da ćemo se u Lisinskom svi skupa dobro zabaviti: i mi, izvođači na pozornici, i gledatelji u dvorani. Dođite da uživamo i pjevamo - zajedno - kažu članovi slovenske vokalne atrakcije Perpetuum Jazzile, koja u ponedjeljak 8. studenog nastupa u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Zbor koji bez instrumentalne pratnje izvodi glazbene evergreene u rasponu od popa, rocka, gospela i bluesa do bossa nove, disca, funka i etna, osnovan je davne 1983., a u bogatoj povijesti imao je između trideset i pedeset članova u svome sastavu.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

Danas se Perpetuum Jazzile smatra jednom od najpoznatijih i najspektakularnijih vokalnih grupa na svijetu, a omiljeni su među kritikom i publikom zbog snažnog scenskog ritma, bogatih harmonija, neviđene kreativnosti, pozitivne energije i široke palete glazbenih žanrova koje izvode. Bogati repertoar ovog nevjerojatnog benda sastoji se od hitova slavnih glazbenika i sastava kao što su ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees te drugih legendi.

Čitajte i: Počinje prodaja karata za najtraženiji balet ‘Orašar‘! Razgovarali smo s glavnom balerinom: ‘Publici darujemo čaroliju‘

Njihove obrade su među najpopularnijim vokalnim orkestralnim izvedbama na kanalu YouTube, a najveći hit je definitivno obrada pjesme Africa američkih rokera iz benda Toto s više od 50 milijuna pregleda. Video-snimci nagrađivanog Perpetuum Jazzilea također su bili među 40 najpopularnijih YouTube video-snimaka, a za uspjeh Afrike zbor je dobio nagradu Viktor za posebna dostignuća u 2008. godini.

image
PROMO

Pri ulasku u dvoranu posjetitelji moraju priložiti COVID potvrdu o cijepljenju ili se podvrgnuti brzom antigenskom testiranju o trošku organizatora.

Linker
18. travanj 2024 21:26