Facebook
NOISE ROCK POSLASTICA

Sjajni beogradski trio Repetitor dolaze u Tvornicu kulture

Fantastičan beogradski trio Repetitor nastupit će u Tvornici kulture u petak, 2. prosinca. Bit će to zagrebačka koncertna premijera njihovog dugoočekivanog album “Gde ćeš” koji izlazi 18. listopada.

Nakon četiri godine beogradski garažni-postpunk-noise-rock trio Repetitor objavljuje novi album ’’Gde ćeš’’. Kažu da je drugi album prijeloman, ali i s trećim ga Repetitor ne lome i ne pristajaju na kompromise. Zvuk i dalje ostaje opasan, drzak, naelektriziran, bijesan i nemilosrdan kao da se radi o životu i smrti. Iako će uskoro biti već deset godina od kad su nas Boris Vlastelica, Milena Milutinović i Ana-Marija Cupin prvi put nokautirali, niti ovim albumom nikog ne štede.

Za beogradskom trojkom je već dug, znojem i krvljom obojen put. Pobjedom na puležanskom Art & Music festivalu 2008. godine odjeknuo je prvi prasak, a još iste godine izlazi i probojni debitanski album ’’Sve što vidim je prvi put’’. Divlji i eksplozivni koncerti katapultirali su ih među najvrelije rock bendove mlađe generacije na teritoriju bivše Jugoslavije. Silovit i beskompromisan bio je i drugi album ’’Dobrodošli na okean’’, a dobar glas o neukroćenoj rock trojci se brzo širio i preko granica Balkana. Europskim turnejama i odmjerenim nastupima na brojnim većim europskim festivalima (Sziget, Exit, Eurosonic, Pohoda, Europavox, Rock For People, Loftas, Stereoleto...), gostovanjima po Rusiji i čak u Kini grupa se suvereno probila među "must-see" rock bendove i u sam vrh onih koji vraćaju vjeru u rock.

Album ’’Gde ćeš’’ je snimio i miksao Goran Crevar u studiju Digimedia u Beogradu i Šamarčina u Vrbasu, dok su mastering odradili Carl Saff i Marko Peljević. I ovaj put se za dizajn omota u do-it-yourself maniri pobrinula basistica Ana-Marija Cupin. Osam novih pjesama Repetitora izlazi 18. Listopada za slovenskog nezavisnog izdavača Moonlee Records kao CD i LP te u digitalnom obliku.

Linker
18. travanj 2024 18:38