Mlada zvijezda Nestalih

Sin poznate političarke, Tin Ožbolt: U Los Angelesu ću upisati glumačku školu, ali završit ću i Pravni fakultet

Zagrepčanin Tin Ožbolt, koji tumači lik hrvatskog vojnika u serijalu ‘Nestali’, planira upisati glumačku školu u Los Angelesu, ali i diplomirati pravo poput svoje majke, političarke Vesne Škare Ožbolt.

Ulogom hrvatskog vojnika u HRT-ovu serijalu ‘Nestali’ Tin Ožbolt debitirao je kao glumac. Želi se nastaviti baviti tim poslom, ali i završiti studij prava, što je bio izbor i njegove majke, odvjetnice i poznate političarke Vesne Škare Ožbolt (60).

Što majka misli o vašoj glumačkoj karijeri?

Mama je velika potpora na mom glumačkom putu. I ona je na neki način umjetnica jer je završila osnovnu i srednju glazbenu školu, smjer klavir. Genijalna je u imitacijama drugih ljudi i kad se pita od koga sam naslijedio glumački gen, odgovaram, od nje.

Kad ste se počeli baviti glumom?

Od malih nogu bio sam zainteresiran za glumu i ispunjava me gledanje filmova, posebice onih iz zlatnog doba Hollywooda. Počeo sam glumiti još u osnovnoškolskim predstavama. Sedam godina sam bio član Zagrebačkog kazališta mladih i pohađao razne seminare vezane za glumu. S vremenom sam shvatio da je to nešto čime se želim baviti u životu.

image

Glumac i pravnik Tin Ožbolt

VEDRAN PETEH/CROPIX

Zašto ste onda upisali Pravni fakultet, a ne Akademiju dramske umjetnosti?

Svestran sam, pa sam uz glumu išao i na debate. Imao sam priliku biti dijelom organizacije Model United Nations, simulacije rada Ujedinjenih naroda. Borac sam za ljudska prava i stoga mi je upis Pravnog fakulteta bilo logičan izbor da upotpunim i tu svoju strast. No, gluma mi je i dalje najveća ljubav te se nadam da će mi ona biti primarni poziv.

ČITAJTE I: Dom Vesne Škare-Ožbolt krije impresivne detalje: 'Oni su moja najdraža uspomena na ratno vrijeme'

Kakvi su vam planovi u tom smislu?

- Ovih dana spremam se na audiciju za jednu seriju, a prioritet mi je i odlazak u Los Angeles, gdje namjeravam pohađati ljetnu školu glume i usavršiti se.

ČITAJTE I: Modni dvoboj za Zagreb: Jelena zablistala u haljini boje vina, Vesna se pohvalila torbicom od 6000 kuna

Linker
21. travanj 2024 07:06