Drive in kultura

S potpisom Arije Rizvić! Drive in kultura stigla je u grad i idealna je zabava za vikend

Režiju otvorenja doađaja potpisuje redateljica i glumica Arija Rizvić, a tijekom tri dana posjetitelje očekuje bogat glazbeni i filmski program. Provozajte svoje limene ljubimce do hit mjesta u gradu!

Od petka do nedjelje na parkiralištu Hale V iza Tehničkog muzeja u Zagrebu posjetitelje očekuje prava glazbeno-filmska poslastica.

Riječ je o projektu 'Drive in kultura', tijekom kojeg će se na dva velika filmska platna prikazivati domaće i strane uspješnice, a prije projekcija na rasporedu je uzbudljiv program.

Režiju spektakularnog otvorenja potpisuje svestrana kazališna redateljica i glumica Arija Rizvić (27), pobjednica HTV-ova showa "Zvijezde pjevaju" koju je publika zavoljela i kroz dramsku seriju Nove TV "Drugo ime ljubavi".

Publiku će kroz program voditi mlade glumice Iva Kraljević, perspektivna kazališna i filmska glumica široj publici poznata iz serije "Crno-bijeli svijet" te njezina mlađa kolegica Josipa Anković, koja je nedavnom spektakularnom izvedbom lika Madame iz Genetovih "Sluškinja" diplomirala na zagrebačkoj Akademiji, a trenutno je gledamo u predstavi "Fešta" Teatra Exit.

image
Promo fotografija

Vizualni dojam osigurat će mašta i umijeće jednog od trenutno najtraženijih light designera, Ivana Lušičića Liika, koji je zadužen za oblikovanje svjetla i VJ-ing.

U glazbenom dijelu programa u petak na stage stiže elektro pop artistica Ida Prester, koja će izvesti svoje aktualne hitove "Minuta", "Šansa" i "Sad" s njezina solo albuma.

Subota je dan za Jana Kinčla, DJ-a, skladatelja, producenta i live-act performera čije je prvo pojavljivanje na klupskoj sceni, sad već daleke 2000. godine, posve izmijenilo tretman elektronske glazbe u regiji.

image
Promo fotografija

Jan Kinčl žanrovima housea i techna prilazi s osobitim razumijevanjem njihovih tradicijskih korijena, pa se u njegovim setovima, kao nigdje drugdje, posve opipljivo može osjetiti iscjeljujuća snaga ove glazbe za duh i tijelo.

Čitajte i: Moja priča o izbjeglištvu! Pobjednica showa ‘Zvijezde pjevaju‘ o teškoj prošlosti svoje obitelji

Bogat glazbeni background, dugogodišnja pozicija u samom vrhu underground plesne glazbe kao i sklonost pomicanju kreativnih granica osobna su iskaznica zagrebačkog DJ-a Pepija Jogardea, koji će posljednju, nedjeljnu večer pretvoriti u raskoš raznovrsnih beatova i sve posjetitelje zvukovima podsjetiti koliko je važno uživati u ljepotama postojanja.

Vrijedi podsjetiti da se u filmskom programu pruža jedinstvena prilika za gledanje prošlogodišnjeg pobjednika Pula film festivala, "Tereza37" Danila Šerbedžije i prije službene kino distribucije, a na programu dugometražnih filmova nalaze se i izvrstan film "Mare" redateljice Andree Štake te "Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa" Dalibora Barića.

image
Promo fotografija

Uz dugometražne, početak svake večeri donosi i najbolje od najboljih kratkometražnih filmova: prvi hrvatski igrani film na temu pandemije, "U šumi" redateljice Sare Grgurić, kao i festivalske pobjednike, portugalski film "Nevidljivi junak" redateljice Cristèle Alves Meira te vizualno raskošan animirani film "Arka", autora Natka Stipaničeva.

U suradnji s restoranom Submarine, organizatori događaja posjetitelje neće ostaviti praznih ruku već su im pripremili pakete koji su uključeni u cijenu ulaznice koja se na samom ulazu naplaćuje 100 kuna po automobilu.

Čitajte i: Ida Prester otkrila kako je upoznala svog Vanija: ‘Nije me zapamtio, možda je tako ulijetao svakoj drugoj...‘

Linker
19. travanj 2024 00:09