The Boys in the Boat

Režira ga George Clooney: Pogledajte trailer za film o veslačkom timu koji je osvojio zlato 1936. u Berlinu

Izašao je trailer za film koji je režirao i producirao glumac George Clooney, a temelji se na istinitom događaju koji se dogodio na ljetnim Olimpijskim igrama u nacističkoj Njemačkoj.

Film "The Boys in the Boat" režirao je poznati glumac George Clooney, a tematika filma je istinita priča o veslačkom timu Sveučilišta u Washingtonu na zloglasnim ljetnim Olimpijskim igrama u Njemačkoj 1936. godine. Radnja filma temeljena je na knjizi "The Boys in the Boat: Nine Americans and Their Epic Quest for Gold at the Berlin Olympics", koju je napisao Daniel James Brown.

Callum Turner kojeg smo gledali kao Theseusa Scamandera u filmovima "Fantastične zvijeri", glumi Joea Rantza, autsajdera iz doba Velike depresije koji otkriva, da će ako se pridiži veslačkom timu na fakultetu, osigurati posao i smještaj. "Veslali smo iz potrebe, potrebe za ostankom u školi, za jelom, spavanjem,...", u traileru kaže stariji Joe Rantza koji opisuje autsajderski veslački tim koji je pobjeđivao moćne timove kao što su Harvard i Yale na putu do trijumfa nad domaćinom, nacističkom Njemačkom 1936. godine na Olimpijskim igrama u Berlinu.

Australski glumac Joel Edgerton glumi zahtjevnog trenera Ulbricksona koji gura svoj tim od osam članova do granica njihovih sposobnosti dok svladavaju osobne i fizičke poteškoće. U traileru je prikazano da Ulbrickson govori: "Svi se umore i samo postanu jači", gdje kadrovi pokazuju da se on ustvari divi svojoj veslačkoj ekipi.

Clooney je jednom prilikom rekao da je veslanje, pogotovo u dvadesetima bio najpopularniji sport u Sjedinjenim Američkim Državama. "The Boys in the Boat govori o snažnoj, hrabroj djeci koja su bila siromašna i gladna. Veslali su jer je to bio jedini način da ostanu na fakultetu. Za njih su ulozi bili puno veći, i to im je dalo prednost", istaknuo je Clooney.

Na kraju je tim osvojio zlatnu medalju u Berlinu, jedva pobijedivši Italiju i Njemačku na događanju na kojem je sudjelovao i Adolf Hitler. Dok je istraživao informacije za potrebe svoje knjige, autor Daniel James Brown rekao je za magazin People da je ova priča jedna od rijetkih koja je postajala sve bolja i složenija. Dodao je da su on i George Clooney razgovarali o glumčevom odrastanju u Kentuckyju i o teškoćama s kojima se suočavao pri zarađivanju novca na svom početku karijere. "George je rekao da mu je to iskustvo pomoglo razumjeti glavnog lika Joea Rantza i sve poteškoće koje je prošao 30-ih. Mislim da to razumijevanje zaista dolazi do izražaja u filmu", objasnio je James Brown.

Glumačku podstavu filma čine Jack Mulhern, Sam Strike, Peter Guinness, Alec Newman, Luke Slattery, Thomas Elms, Tom Varey i Bruce Herbelin- Earle. Scenarij je napisao Mark L. Smith, glazbu potpisuje Alexandre Desplat. Film produciraju George Clooney i Grant Heslov, a premijerno će izaći u kinima 25. prosinca.

Linker
25. travanj 2024 11:23