Uvijek posebni

Putokazi završili snimanje glazbenog video omnibusa ‘Mmeandri‘ s kojeg predstavljaju novi singl i spot ‘Tužna‘

Legendarni riječki zbor Putokazi svoj će filmski uradak, 45-minutni omnibus ‘Meandri‘, predstaviti krajem veljače na svoj 37. rođendan.

Putokazi predstavljaju novi singl s četranestog po redu, od kritike hvaljenog, albuma "Meandri". Kao peta 'postaja' ujedno i netom završenog igranog filma u formatu omnibusa, singl "Tužna“ uistinu je tužna pjesma. "Kome je do istine zna, prigrliš li život, prigrlio si i bol. Doista, ne postoji nitko tko nije nekoga 'izgubio' u fizičkom ili čuvstvenom svijetu. Svi smo uronjeni u 'veliku životnu vodu' u pokretu, koja 'meandrira' zavojima na kojima protječemo i 'punimo' vrijeme svoje fizičke pojavnosti“, ističu Putokazi.

Pogledajte video

Predstavljanje na rođendan

Kao igrani film u formatu omnibusa, novi uradak Putokaza skup je različitih čitanja na temu smrti i prolaznosti, talentirane mlade umjetnice, redateljice Gee Rajić. "Tužna je metafora dvojakog putovanja, onog prije i poslije smrti. Odlazak je simbolički predstavljen hodom i vlakom. Hod je alegorija slobodne volje, donošenja odluka i biranja vlastitog puta, a vlak predstavlja predodređeni, pasivan odnos“, kazala je Rea Gajić za ovu pjesmu.

U videu, koji je sniman u unutrašnjosti Istre, Vele Drage i Limskog kanala, sudjeluju Antonela Brenko i djevojčica Ema Šuran. Legendarni riječki Putokazi svoj će filmski uradak, 45-minutni omnibus "Meandri“, predstaviti krajem veljače na svoj 37. rođendan.

image
Putokazi, spot za pjesmu 'Tužna'.
PROMO

Režija: Gea Rajić

Glazba, tekst, vokalni aranžman: Miranda Đaković

Instrumentalni aranžman: Zoran Majstorović i Iztok Turk

Akustična gitara i glas: Miranda Đaković

Arapska lutnja, akustična gitara, bisernica i udaraljke: Zoran Majstorović

Vokali: Jasmina Sokoli, Mia Dorčić, Antonia Svetina, Helena Živković, Vedrana Lisica, Tea Mirth, Dolores Marinić, Magda Martedić Šimac, Branka Matić Dereta

Linker
16. travanj 2024 22:45