Profimedia, Everett
Najljepši dar

Proslavite Majčin dan na tajnim projekcijama u pet hrvatskih gradova

14. svibnja dan je posvećen svim majkama svijeta, njihovim brigama, stremljenjima i nadama. Njihovoj ljubavi. Tim povodom program Secret Arts Cinema na velika platna donosi priču o majčinstvu, teškom pothvatu spajanja majčinske nesebičnosti i umjetničke predanosti.

U nedjelju 14. svibnja u Osijeku (Kino Urania), Puli (Kino Valli), Splitu (Kinoteka Zlatna vrata) i Varaždinu (Kino Gaj) na četiri simultane projekcije s početkom u 20 sati bit će premijerno prikazan film o jednoj ženi, njenom cilju i njenoj očaravajućoj ustrajnosti. Zagrebačka premijera održat će u Zagrebačkom plesnom centru s početkom u 21 sat.

Osim projekcije filma posjetitelje očekuju i dodatni sadržaji, a posebno će zanimljivo biti u Splitu gdje će već 12. svibnja biti postavljena izložba fotografija višestruko nagrađivanog Damira Fabijanića iz cijenjenog ciklusa „Krug u kvadratu“ koji je ustupilo Veleposlanstvo Japana. Otkriven je dakle još jedan komadić slagalice: tajna projekcija gledatelje u petak vodi put Dalekog istoka... U realizaciji popratnih programa sudjeluju Mira Sekereš, Ivana Vratarić Vojnić, Elsie Angeles, Čajne Kronike te Andrea Solomun i Ema Janković.

-->

Program Secret Arts Cinema (Craft, Art, Design, Architecture) u organizaciji udruge Pari Pikule okrenut je filmovima i popratnim događanjima koji slave kreativnost, odnosno tematiziraju rad arhitekata, dizajnera, umjetnika i zanatlija. Riječ je o filmsko-umjetničkoj avanturi koja podrazumijeva da gledatelji ne znaju naslov filma sve do početka projekcije. Cilj programa je otkrivanje magičnog svijeta kreativnosti uz filmove i popratna događanja, a osim u kinima održava se i kao pop-up event na nizu alternativnih lokacija.

-->

Linker
19. travanj 2024 11:18