Profimedia, Zuma Press - News
SUOSNIVAČ MODNOG GIGANTA

Preminuo je Gilberto Benetton, talijanski milijarder koji je s braćom osnovao modno carstvo

Milijarder Gilberto Benetton, jedan od suosnivača talijanskog modnog giganta Benetton Group SpA, preminuo je u 78. godini života.

Obitelj je potvrdila da je Gilberto Benetton preminuo u svojem domu u Trevisu u Italiji, ali nisu otkrivali detalje. On je sa svojom braćom Lucianom i Carlom te sestrom Giulianom prije 50 godina osnovao kompaniju Benetton i u tom je razdoblju postao milijarder.

Italy - 2005.Gilberto Benetton, Image: 392178570, License: Rights-managed, Restrictions: * France, Germany and Italy Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News
Gilberto Benetton

Počeli su s prodavanjem pulovera u Italiji u šezdesetima, a sada grupacija Benetton diljem svijeta ima oko pet tisuća trgovina. Provokativne marketinške kampanje, koje su se često bavile aktualnim društvenim problemima, pomogle su modnom brendu da privuče pozornost i poveća prodaju.

Zahvaljujući Gilbertu, obitelj je proširila svoju ponudu stvarajući sestrinsku kompaniju Edizione Holding SpA te investiranjem u građevinsku kompaniju Atlantia SpA i lanac restorana Autogrill SpA. On se posljednja dva desetljeća više posvetio vanjskim projektima, dok je njegov brat Luciano bio fokusiran na modni brend Benetton. Talijanski mediji pišu kako je Gilberto preminuo nakon kratke i teške bolesti, a njegova smrt ponovno je potresla obitelj nakon što je u sprnju ove godine preminuo njegov brat Carlo u 75. godini života.

Linker
23. travanj 2024 22:44