Koncertni vodič

Prejaka glazbena ponuda, od kazališta i koncertne dvorane do omiljenih klubova

Ako ne znate kako provesti kišni vikend i ostatak tjedna, pripremite plesne cipelice i zaputite se na neki od koncerata koji se održavaju u idućih sedam dana.

U narednom tjednu čeka nas raznovrsna ponuda koncerata, uz brojne domaće umjetnike, sve je više i inozemnih i to iz različitih žanrova. Najzanimljivije koncerte u tjednu pred nama donosimo u našem vodiču.


Petak, 1. travnja

Maja Posavec, Kerempuh

Koncert Večer s Cohenom održat će se u petak, 1. travnja u Kazalištu Kerempuh, a izvest će ga Maja Posavec i Ivan Kapec s bendom.

image

Maja Posavec

PRESS

Čitajte i: Vikend preporuke Maje Posavec: ‘Film o epidemiji izazvanoj ljudskom rukom. Nadrealno!‘

Greg Wilson, Imogen Label Night, Peti Kupe

Ovog legendarnog DJ-a, aktivnog čak 46 godina, teško je predstaviti u nekoliko riječi. Smatra ga se pionirom miksanja u Velikoj Britaniji te ocem electro-funk zvuka. Greg Wilson dolazi u zagrebački klub Peti Kupe u petak 1. travnja. Ulaznice se mogu nabaviti putem sustava Entrio.

image

Greg Wilson

PRESS

Author & Punisher u Zagrebu, Močvara

One-man industrial metal atrakcija iz San Diega, Author & Punisher, premijerno dolazi u Močvaru u petak 1. travnja 2022. Ulaznice se mogu nabaviti putem sustava Eventim.

image

Author & Punisher

PRESS

Rebel Star, Dva Osam

Koliko god se u ovo doba pandemije činilo nemogućim okupiti internacionalni bend na Balkanu, to je Milanu Glavaškom pošlo za rukom. Nastup u petak 1. travnja u klubu Dva Osam u sklopu rođendana portala Ravno do dna, ujedno je i koncertna promocija albuma “Početak i kraj”. Ulaznice u pretprodaji na linku.

image

Rebel Star

PRESS

Paraf & Grad, Exsportdrvo Rijeka

Koncertna promocija kompilacija "Riječki novi val - antologija" i Grad "best of & band on" u Rijeci, održat će se u petak 1. travnja u Exportdrvu. Karte na linku.

image

Paraf & Grad Exportdrvo

PRESS


Subota, 2. travnja

Laibach, KD Vatroslav Lisinski

U subotu 2. travnja u Lisinski stiže legendarna slovenska grupa Laibach u, kao i uvijek, najoriginalnijem izdanju! Ulaznice, po cijenama od 200 do 300 kuna, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online.

image

Laibach u Lisinskom

VALTER LEBAN

Čitajte i: Kultni bend se vraća u Zagreb: Laibach predstavlja uzbudljivi projekt ‘Wir sind das Volk‘

dRUMELODY, Dva Osam

On živi u Sarajevu i multimedijalni je umjetnik, od stripa i videa pa do stvaranja zanimljive, tamnijim notama obojane elektroničke glazbe, u zagrebačkom klubu na Jabukovcu - Dva Osam, nastupa u subotu 2. travnja. Karte na linku.

image

dRUMELODY u Dva Osam

PRESS

Monohrom & Tight Grips, Močvara

U subotu, 2. travnja, u Močvaru dolaze novosadski Monohrom i karlovački Tight Grips! Karte su u pretprodaji na linku.

image

Monohrom & Tight Grips

PRESS

The Strange i White on White, Pogon kulture Rijeka

Hrvatsko-američka indie americana reprezentacija The Strange se vraća u Rijeku predstaviti svoj posljednji EP "Not Now Not Ever". Društvo na pozornici će im pratiti White on White u formi benda koji će zaokružiti svoj album prvijenac i počastiti nas s novim pjesmama. Koncert u riječkom Pogonu kulture u subotu 2. travnja, ulaznice na linku.

image

The Strange i White on White

PRESS


Nedjelja, 3. travnja

Naxatras, Močvara

Nakon što su prije tri godine otvorili sedmu sezonu Good Vibrationsa, grčka psihodelična četvorka Naxatras vraća se u Zagreb i to u Močvaru u nedjelju 3. travnja. Kao posebni gosti na turneji, pa i ovom koncertu će im se pridružiti zemljaci Puta Volcano! Ulaznice su u pretprodaji u Dirty Old Shopu i na linku.

image

Naxatras, Močvara

PRESS


Ponedjeljak, 4. travnja

Elena i Slow Cured u Močvari

U ponedjeljak, 4. travnja, Podrži Scenu! predstavlja dva nova benda, Elenu i Slow Cured! Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen, kao ulaz preporučene su donacije.

image

Elena i Slow Cured

PRESS


Četvrtak, 7. travnja

Dimitrije Dimitrijević, Dva Osam

Kompilacija "Zagreb Calling: Generacija bez refrena", izdana u svibnju 2021., okupila je na jednom mjestu deset alternativnih zagrebačkih bendova. Treći nastup umjetnika je onaj Dimitrija Dimitrijevića, koji je ujedno i zagrebačka koncertna promocija dugo iščekivanog vinilnog izdanja hvaljenog albuma "Čar-pitanje". Karte za koncert u četvrtak 7. travnja pronađite na linku.

image

Dimitrije Dimitrijević

PRESS

Paraf & Grad, Vintage Industrial Bar

Koncertna promocija kompilacija "Riječki novi val - antologija" i Grad "best of & band on" u Rijeci, održat će se u četvrtak 7. travnja u Vintage Industrial Baru. Ulaznice u pretprodaji na linku.

image

Paraf & Grad Vintage

FPRESS

Keops i Arises u Močvari

Keops je metal bend osnovan u Rijeci, iza sebe imaju izdana dva albuma. Arises je groove metal bend iz Zadra. Ova dva benda nastupaju u Močvari u četvrtak 7. travnja, ulaznice po cijeni 50 kuna mogu se kupiti na ulazu u klub.

image

Keops i Arises

PRESS
Linker
19. travanj 2024 15:02