SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PROFIMEDIA
Mijenja se fokus

Povratak u regentstvo: Stižu nam nove epizode Bridgertona, a mi otkrivamo sve što znamo o drugoj sezoni

Jedna od najgledanijih Netflixovih serija službeno dobiva nastavak, a premijera će biti početkom sljedeće godine. Iako su mnogi razočarani što se Rege-Jean Page više neće pojaviti u ulozi šarmantnog vojvode Hastingsa, fanovi ne bi trebali biti razočarani jer u fokus dolazi jednako tajanstven Anthony Bridgerton.

Jedna od najgledanijih Netflixovih serija službeno dobiva nastavak, a premijera će biti početkom sljedeće godine. Iako su mnogi razočarani što se Rege-Jean Page više neće pojaviti u ulozi šarmantnog vojvode Hastingsa, fanovi ne bi trebali biti razočarani jer u fokus dolazi jednako tajanstven Anthony Bridgerton.

Krajem siječnja saznali smo da se na male ekrane vraća Bridgerton, serija o elitnim obiteljima u 19. stoljeću, koje svoju djecu predstavljaju društvu te im pronalaze prikladni brak, službeno će imati drugu sezonu.

Od kad je izašla na Netflixu na Božić 2020. godine, serija, napravljena po istoimenom serijalu knjiga autorice Julije Quinn, skupila je mnogobrojne obožavatelje, postajući najgledanija serija u povijesti Netflixa, s brojkama izvan proporcija - Netflix je objavio kako je čak oko 80 milijuna kućanstava pogledalo emisiju od njezinog objavljivanja, te iako je broj možda napuhan radi velikodušnog Netflixovog sustava ocjenjivanja, jasno je da je emisija dostigla neviđenu popularnost.

Čitajte i: Obožavatelji serije 'Bridgerton' u šoku! Zavodljivog vojvodu Hastingsa nećemo gledati u drugoj sezoni

Serija nije bila samo najbolje rangirana u 76 zemalja, već je i proslavila glumce, poput Rege-Jean Page-a, za kojeg čak kruže glasine kako bi, iako do prije Bridgertona nije bilo poznato tko je, mogao bit sljedeći James Bond.

Iako za većinu serija znamo čekati nove sezone i dulje vrijeme, Bridgerton i popularnost serije izazvali su veliku nestrpljivost među obožavateljima. Snimanje nove sezone koje je krenulo u ožujku, već dva puta bilo je prekinuto na kraće vrijeme, radi slučaja koronavirusa među glumcima, no produkcija je sada ponovno pokrenuta, te je već prvih par epizoda montirano.

Iako još nije službeno objavljen datum, pretpostavka je da će nova sezona serije biti dostupna u ranoj 2022. godini. No za one nestrpljive, ipak se zna par novih detalja.

Mijenja se fokus

Dok se prva sezona fokusirala na prvu knjigu serijala Julije Quinn, 'Vojvoda i ja', druga će sezona biti po nastavku, 'Vikont koji me volio', te zaroniti dublje u život samog Anthonyja Bridgertona ( Jonathan Bailey ).

image
Jonathan Bailey
SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PROFIMEDIA

Phoebe Dynevor, koja u seriji ima ulogu Daphne Bridgerton, rekla je kako bi voljela vidjeti Daphne kako se uključuje u Anthonyjev ljubavni život, budući da je on toliko u prvoj sezoni, bio uključen u njezin.

Pčela na kraju prve sezone, bila je zapravo nagovještaj za drugu. Daphne i Simon, nakon dočeka djeteta na kraju osme epizode prve sezone, ugledaju pčelu u prozoru. Knjigoljupci su znali taj detalj od prije - u prologu druge knjige Julije Quinn, otkriveno je kako je to posveta preminulom patrijarhu iz Bridgertona, Edmundu, koji je umro od alergijske reakcije na ubod pčele.

Manjak starih i dolazak novih lica

Page, čija je uloga bila Simon Basset, vojvoda od Hastingsa te favorit među obožavateljicama, neće se vratiti u drugu sezonu. Dynevor koja glumi Daphne, ljubavni interes Simona u prvoj sezoni, rekla je kako je ljubav promjenjiva te da ju ne brine nedostatak Pagea u seriji.

Čitajte i: Kako je Julia Quinn stvorila fenomen 'Bridgerton', povijesnu dramu koja je zaludjela čitav svijet

image
Polly Walker, Ben Miller, Bessie Carter i Harriet Cains.
SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PROFIMEDIA

Jedno od novih lica je Simone Ashley, koju smo imali priliku vidjeti u seriji Sex Education također na Netflixu. Iako ime uloge u kojoj ćemo gledati Simone u knjizi glasi Kate Sheffield, radi Netflixove multikulturalne adaptacije, i indijskog podrijetla glumice, ime su promijenili u Kate Sharma.

Charithra Chandran, također novo lice, glumit će mlađu sestru Kate, Edwinu Sharmu: Ljubaznu i beskrajno dragu, mladu, naivnu, ali i tvrdoglavu mlađu sestru, koja zna što želi unatoč svojim godinama.

Shelley Conn, treća glumica nove postave Bridgertona, koju znamo iz Charliejeve tvornice čokolade, glumit će majku mladim Sharma sestrama - Mary Sharmu.

image
Bridgerton obitelj.
SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PROFIMEDIA

Još su dva nova imena poznata, Calam Lynch ( poznat nam je iz Dunkirka ) glumit će vrijednog pomoćnika tiskara, Thea Sharpea, dok će Rupert Young ( poznat iz Doctor Who serije ) glumiti Jacka - najnovijeg člana jedne od najznačajnijih obitelji.

"Međutim, dragi čitatelju, prije nego što zapalite odjeljak komentara sa zahtjevima za još gnusnije pojedinosti, znajte da u ovom trenutku ne želim izvještavati o pojedinostima. Strpljenje je, na kraju krajeva, vrlina", poručila nam je za drugu sezonu najdraža "tračerica", Lady Whistledown.

Linker
26. travanj 2024 11:09