Atmosfera na snimanju spota je bila opuštena
 Privatni album
suradnja s članicama ansambla Lado

Povratak u doba vila, vještica i divova: Borna Šercar ispričao narodnu legendu

Mitovi, čudna stvorenja i legende dio su novog spota jazz glazbenika Borne Šercara koji je sa svojim bendom "Borna Šercar's Jazziana Croatica" i članicama ansambla narodnih pjesama Lado snimio spot za pjesmu "Klek's Witches".

Pjesma priča legendu o usnulom divu Kleku, kojeg vile plesom i pjevanjem bude iz sna pa se ekipa potrudila dočarati taj ambijent, u čemu su i uspjeli. Riječ je o pjesmi s njihova zadnjeg albuma "Rise After Fall", koji je objavljen krajem prošle godine. Na tom je albumu ova pjesma u instrumentalnoj verziji, a Šercar je potom za nju napisao i stihove, koje su otpjevale Ladarice. Ovo im je prvi puta da surađuju, a bubnjar kaže kako se nada da nije i zadnji.

Privatni album
Atmosfera na snimanju spota je bila opuštena

"Za kostime i rekvizite bili su zaduženi režiser spota Zdenko Barišić i stilistica Ivana Bilić. Zdenko je ekspert za ovu tematiku i htio sam s njim surađivati jer ima odlične ideje", rekao nam je glazbenik i nadodao da su odlične ideje dolazile režiseru na pamet i tijekom snimanja spota koje je trajalo cijeli dan. Atmosfera je bila opuštena, rekao nam je, a cure iz Ladanica bile su fenomenalne.

Privatni album

"Zapalili smo vatru, cure su plesale oko nje, mi smo svirali... Ima tu svega: divne prirode, posebnih efekata, snimki iz zraka, divnih kostima... Cijeli dan smo snimali spot, odlično smo se zabavili i mislim da će publika uživati u onome što smo napravili", kaže bubnjar Borna Šercar, frontman benda.

Zdenko Bašić kroz godine je skupio zavidnu kolekciju rekvizita tog vremena, dio je i Perunfesta - festivala zaboravljenih priča i narodnih predaja pa rekvizita i kostima nije nedostajalo, ispričao nam je.

Privatni album
Bend 'Borna Šercar's Jazziana Croatica'

Spot je sniman na zagrebačkom Bizeku, iako je prvotna ideja bila je da se snima na Kleku. Od toga su morali odustati, kaže Šercar, no tražili su ambijent koji je što sličniji. Vjeruje da su u tome i uspjeli, a premijera spota trebala bi biti u rujnu.

Privatni album
Borna Šercar

Privatni album
Ladarice

Privatni album

Linker
25. travanj 2024 17:24