BROJIMO SITNO

Povratak na staro: Ovogodišnji Oscar vodit će tri komičarke, a uvedena je i nova kategorija

Publika koja je negodovala zbog izostanka nominacije filmova poput Spider-man: No Way Home i No Time to Die sada će putem društvenih mreža ili službenih stranica Akademije moći glasati za svog favorita i pritom osvojiti nagradu!

Nakon prošlogodišnje dodjele Oscara, po rezultatima s najslabijom gledanošću ikad, slijedi pravo osvježenje s novostima koje će se gledateljima zasigurno svidjeti.

Prvi put nakon 2018. svečanost u dvorani Dolby Theater imat će službenog voditelja, odnosno tri voditeljice, redom hollywoodske glumice i komičarke - Reginu Hall, Amy Schumer i Wandu Sykes. Prema producentu Willu Packeru - "tri najdinamičnije i najhumorističnije žene s vrlo sličnim komičnim stilovima" koje će unijeti posebnu atmosferu u sam program koji se ove godine vraća na stare postavke -s crvenim tepihom, nastupima i kompletnim prijepandemijskim ugođajem.

A sve to zahvaljujući novom mahu filmskog entuzijazma od samog početka 2022. kada su se kina ponovno počela puniti pravim spektaklima.

image

Regina Hall jedna je od tri voditeljice ovogodišnje dodjele Oscara.

JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Zbog dosad neviđene scene seksa, film o Marilyn Monroe moći će gledati samo odrasli

"Nisam sigurna tko je mislio da je ovo dobra ideja, ali ja sam domaćin dodjele Oscara sa svojim dobrim prijateljicama Wandom Sykes i Reginom Hall. Bolje mi je da odem pogledati neke filmove", izjavila je Schumer u videoporuci u talk showu, dok su Sykes i Hall izjavile da javnost na 94. dodjeli može očekivati dobar provod.

Kako će se voditeljice rasporediti po dodjeli, još nije poznato, no zabave zasigurno neće nedostajati.

image

Amy Schumer.

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Nakon što je Kevin Hart smijenjen s uloge voditelja 2018. nakon kontroverze oko zbijanja homofobičnih i transfobičnih neumjesnih šala, svečana ceremonija do ovogodišnjeg izdanja je ostala bez voditelja. A osim velikog povratka domaćina, dodjela Oscara 2022. uvodi i novu kategoriju - "fan favorite" nagradu za najbolji film koji će izabrati publika na Twitteru. Bit će to pravo osvježenje za one koji su negodovali zbog izostanka filmova Spider-Man: No Way Home i No Time to Die s konačne liste. Javnost će moći glasati za bilo koji film s hashtagom #OscarFanFavorite na Twitteru ili službenoj stranici Akademije, a samim sudjelovanjem u izboru ulazite u nagradnu igru za putovanje ili tome slično, piše The Playlist.

image

Wanda Sykes.

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK

Rezultati odabira javnosti bit će objavljeni tijekom redovnog televizijskog prijenosa 27. ožujka.

Linker
19. travanj 2024 20:59