Profimedia, Album
OD VELJAČE

Posljednja sezona hit serijala 'Igra prijestolja' snimat će se u Dubrovniku

I ove godine se ekipa iz popularnog serijala 'Igra prijestolja' vraća u Dubrovnik - tamo će se snimati osma i posljednja sezona.

Filmska ekipa nagrađivanog TV serijala će se već u veljači vratiti u Dubrovnik kako bi počela sa snimanjem posljednje sezone, piše Dubrovnik Times. Kreatori "Igra prijestolja" bili su u još krajem 2017. u Hrvatskoj kako bi provjerili nove lokacije na kojima će ove godine snimati brojne glavne zvijezde serijala, a šuška se da stiže i Kit Harrington (31) koji u serijalu utjelovljuje Jona Snowa.

Te vijesti stigle su nakon što je HBO otkrio da osma i posljednja sezona "Igra prijestolja" stiže na male ekrane tek 2019. godine. Dubrovnik je korišten kao lokacija za snimanje od druge sezone pa je bilo za očekivati kako će jedna od naših najpopularnijih destinacija biti uključena i u posljednjoj sezoni.

Dubrovnik, 240914.
Jutros je poceo nastavak snimanja HBO serije Game of Thrones na dubrovackim zidinama. 
Na fotografiji: glumica Lena Headey.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
Tonči Plazibat / Hanza Media
Na snimanju u Dubrovniku

Prema istraživanju iz 2017., više od 240 tisuća turista je od 2012. do 2015. godine posjetilo Dubrovnik samo zato što se tamo snimao popularni serijal pa je neupitno da će snimanje finalne sezone privući još obožavatelja "Igra prijestolja" koja je nagrađena Zlatnim globusom te brojnim nagradama Emmy.

Linker
19. travanj 2024 11:50