Foto: Domagoj Kunić
NOVOST U ZAGREBU

Popijte kavu u novom pop-up baru u Ratkajevom prolazu

Croatian Design Superstore, organizator festivala Design District Zagreb, u suradnji s Franckom osmislio je koncept funkcionalne, mobilne stanice za pripremu i posluživanje kave i čaja koji identitet Franckove tvornice i gotovo 125 godina povijesti proizvodnje i kulture kave približava široj javnosti. Impresivni dizajn modularnog Franck Pop-Upa, koji potpisuje produkt dizajnerica Draga Komparak, premijerno će se predstaviti Zagrepčanima i turistima u sklopu Design Districta Zagreb od 16. do 19. lipnja.

Ovim projektom Franck nadograđuje svoje usmjerenje prema inovacijama, ovaj puta u suradnji s Croatian Design Superstoreom, koji je kroz svoje karakteristično dizajnersko promišljanje za Franck osmislio koncept atraktivne mobilne ugostiteljske stanice za pripremu i posluživanje kave i drugih toplih napitaka.

Foto: Domagoj Kunić

Proizvodni kompleks Francka u zagrebačkoj Vodovodnoj ulici, otvoren je davne 1892. godine, kao jedan od prvih velikih pogona prehrambene industrije u Hrvatskoj. Franckova tvornica izgrađena je prema nacrtima arhitekta Kune Waidmanna i danas predstavlja reprezentativan primjer zagrebačke industrijske arhitekture i dizajna. Franck Pop-Up utjelovljuje dugu povijest i tradiciju zagrebačke tvornice te doprinos kulturi kave i čaja u čemu Franck predvodi tržište.

„Izbor materijala igrao je ključnu ulogu u prenošenju identiteta Franckove tvornice, od same njihove teksture, boja, ali i asocijacije na miris svježe pržene kave. Iz toga razloga, vanjskim volumenom modularnog sustava dominira vizualno impresivan korten – materijal koji u kontaktu sa zrakom stvara jedinstvenu boju mjedi, stvarajući kontrast s unutrašnjom stranom modula gdje je korištena funkcionalna, lako periva crna kompakt ploča. Tonovi cinobera, zemljane ciglene boje, drveta oraha, sirovi tamni komadi željezne konstrukcije, svi su oni proizašli iz cjelovite priče koju Franck nudi generacijama – iz sadržaja šalice kave i čaja.“ – objasnila je dizajnerica, Draga Komparak.

U suradnji s Croatian Design Superstoreom, Franck je angažirao i modnu dizajnericu Ivanu Čuljak koja je osmislila dizajn višefunkcionalne pregače za Franckove profesionalne bariste. Riječ je o jednostavnoj pregači od tekstilnog materijala u keper-vezu, s detaljima od kože i gumenih naramenica u crnoj i bijeloj boji. Svi ste pozvani na kavu u Franck Pop-Up za vrijeme festivala dizajna – Design Districta Zagreb koji će od 16. – 19. lipnja na vas čekati u Ratkajevom prolazu.

Foto: Domagoj Kunić
Linker
18. travanj 2024 20:13