Everett
KRALJ ROCKA

Otvoren je novi memorijalni centar posvećen Elvisu Presleyju

Gotovo četiri desetljeća nakon smrti kralja rocka otvoren je veliki, tematski kompleks u njegovu čast u njegovom rodnom Memphisu.

Memorijalno-zabavni centar je vrijedan 45 milijuna dolara, a otvorila ga je Elvisova bivša supruga Priscilla Presley. Golemi kompleks se proteže na gotovo 20 tisuća četvornih metara, a smješten je preko puta Gracelanda, Elvisovog doma koji je pretvoren u muzej. Projekt je ustvari dio proširenja legendarnog Gracelanda koje je ukupno stajalo 140 milijuna dolara, a u sklopu njega je prošle godine otvoren i hotel s 450 soba.

The front room and piano are shown during a tour of Graceland in Memphis, Tennessee, May 28, 2015. The estate that was home to Elvis Presley receives over 600,000 visitors a year and was declared a National Historic Monument in 2006.  REUTERS/Mike Blake 


 - RTR4XXZR
REUTERS
Predsoblje i Elvisova dnevna soba s glasovirom

Centar je otvorila Elvisova bivša supruga, 71-godišnja Priscilla Presley koja se trenutačno brine i za njihove dvije osmogodišnje unuke budući da njihovi roditelji Lisa Marie i Michael Lockwood prolaze kroz tešku brakorazvodnu parnicu.

Unutar golemog novog kompleksa postavljena je opsežna izložba o Elvisu, mogu se razgledati automobili koje je posjedovao i koristio, a tu je i njegova glazbena oprema. Centar također uključuje i dva restorana i trgovine sa suvenirima. Jedno od najpopularnijih jela je Elvisovo omiljeno – sendvič s maslacem od kikirikija i bananom, zapečen u masti od slanine.

Some of Elvis Presley's former wardrobe is shown on display during a tour of Graceland in Memphis, Tennessee, May 28, 2015. The estate that was home to Elvis Presley receives over 600,000 visitors a year and was declared a National Historic Monument in 2006.  REUTERS/Mike Blake 


 - RTR4XXZM
REUTERS
Elvisova odijela za nastupe

Elvis Presley je preminuo 16. kolovoza 1977. u dobio od 42 godine pa će se ovog kolovoza obilježiti 40. godišnjica njegove smrti. I to je jedan od razloga zašto se upravo sada pristupilo uređenju i proširenju Gracelanda.

Linker
15. travanj 2024 04:07