TOMISLAV KRIŠTO/ CROPIX
Prerani odlazak

Otišao je čovjek koji je otkrio 2Cellos i etablirao hrvatsku hip-hop scenu

Miro Vidović vodio je Morris studio u kojem su snimljeni neki od najznačajnijih glazbenih albuma domaće hip-hop scene.

Nakon duge i teške bolesti preminuo je Miro Vidović, jedan od najistaknutijih hrvatskih producenata, čovjek koji je stvorio planetarno popularne 2Cellos.

Vodio je Morris studio u kojem su snimljeni i neki od najznačajnijih glazbenih albuma hrvatske hip-hop scene, kao što su "Slušaj mater" Ede Maajke, "Male stvari" Elementala, "Vrućina gradskog asfalta" Tram 11, "Lovci na šubare" Bolesne braće.

Takođe, u njegovu studiju masterirali su se, između ostalog, albumi i pjesme Olivera Dragojevića, Damira Urbana, Matije i Arsena Dedića, Nine Badrić, grupe Divas, Dine Dvornika te mnogih glazbenika s domaće scene uključujući Maksima Mrvicu, Severinu, Massima, Darka Rundeka, Terezu Kesoviju, Vannu, Gibonnija, TBF, Kandžiju te Natali Dizdar.

Miro Vidović odrastao je u Vukovaru, gdje je pohađao glazbenu školu i učio svirati gitaru. U Osijeku je studirao vanjsku trgovinu na Ekonomskom fakultetu, a zatim je otišao u Njemačku kako bi na ulici svirao gitaru.

Morris studio osnovao je 1997. godine. Bio je to, složit će se mnogi glazbenici, jedan od najjačih glazbenih studija u Hrvatskoj.

Samozatajan, a nadasve vrhunski profesionalac, Miro Vidović ostat će u sjećanju mnogih glazbenika.

Tako je naš cijenjeni pjevač Massimo Savić na svom Instagram profilu objavio dirljivu posvetu: "Kada zastanem pitat ću zvijezde koliko me dijeli do tebe i tvojih visina..." uz hashtag #glazbazivivjecno

Posebno pogođeni odlaskom svog Mire su 2Cellos, koji su također progovorili o velikom glubitku za hrvatku glazbenu scenu.

"S najdubljom tugom dijelimo vijest o jučerašnjem odlasku našeg dragog prijatelja i kolege Miroslava Vidovića. Miro je bio s nama od ranih početaka. Njegova strast, predanost, gracioznost i humor bili su u središtu 2Cellosa. U ova teška vremena, naše misli i ljubav su s njegovom obitelji. Bravo Miro, počivaj u miru brate" napisali su Hauser i Šulić na svom službenom Instagram profilu.

Prerani odlazak producenta također je pogodio i pjevačicu Ninu Badrić koja mu je posvetila objavu na Instagramu.

"Miro moj....nikad više netko kao ti... Do nekog ponovnog susreta opet.... Falit ćeš puno jer takva dobrota uvijek fali svijetu... Čuvali te anđeli", napisala je Nina.

ČITAJTE I:

Ovo su svi čekali: Nova knjiga Elene Ferrante potvrdila koliki je to izdavački fenomen

Obilježio je desetljeća hrvatske povijesti i umjetnosti: Umro je Mihajlo Arsovski

Hrvatski književnik Tonko Maroević iznenada preminuo na Hvaru

Linker
30. ožujak 2024 08:29