Foto: Slama Land Art
NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE

Omiljeni zagrebački Art Park dobiva gigantske skulpture od slame

U utorak 30. i srijedu 31. kolovoza, Nikola Faller – magistar kiparstva iz Osijeka i njegova udruga ‘Slama’ će u Art Parku, pored Tomićeve ulice, stvarati jedinstvene skulpture od slame koje će do 02. listopada činiti sastavni dio ove galerije na otvorenom. 

U ova dva dana Nikola će nas uvesti u land art, područje kreativnog izražavanja potpuno prirodnim materijalima na otvorenom prostoru. Ovaj akademski kipar iz Osijeka svojim radovima konstantno iznova pokazuje da je slama izvrstan i autentičan kiparski materijal koji nipošto ne ograničava kreativno stvaralaštvo. Čak štoviše, djeluje inspirativno.

Cilj udruge promicanje je ekološke i umjetničke svijesti u društvu, a njen rad ovjenčan je priznanjem za najatraktivniji eko-etno proizvod na Eko etno sajmu u Zagrebu, zlatnom poveljom Suncokret ruralnog turizma za najbolju ruralnu manifestaciju te zelenom poveljom Osječko-baranjske županije za postignuća na području umjetnosti i ekologije. O zanimljivom festivalu koji ova udruga uspješno organizira niz godina pisali smo vam ovdje.

Osim 30. i 31. kolovoza kada će radovi nastajati, gotove skulpture moguće je vidjeti svakim danom u Art Parku koji se nalazi između Ilice, Tomićeve ulice i Strossmayerovog šetališta.

Linker
25. rujan 2022 13:42