tužna vijest

Odlazak legendarnog glazbenika: Bubnjar Rolling Stonesa preminuo u dobi od 80 godina

Charlie Watts bendu se priključio davne 1963., kada nije ni slutio da će doprinijeti širenju rock ‘n‘ rolla među masama i stvoriti neke od najvećih hitova svih vremena.

Bubnjar legendarnog rock benda The Rolling Stones, Charlie Watts, preminuo je u dobi od 80 godina u bolnici u Londonu okružen svojim najmilijima. Tužnu vijest potvrdio je njegov izdavač, no okolnosti smrti još nisu objavljene.

image
Charlie Watts na koncertu u Edinburghu u Škotskoj 2018.
JANE BARLOW/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Ipak, poznato je da je pjevač odlučio propustiti ostatak američke 'No Filter' turneje jer je nedavno bio operiran pa je morao mirovati. Na turneji ga mijenja dugogodišnji suradnik benda Steve Jordan. Watts je prethodno bio liječen od raka grla 2004. godine.

Uz njega je do samog kraja bila njegova supruga Shirley Ann Shepherd s kojom je u braku bio još od 1964. S njom je dobio kćer Seraphinu. S Rolling Stonesima počeo je svirati davne 1963. godine kada se pridružio Micku Jaggeru, Keithu Richardsu i Brianu Jonesu. Nisu niti slutili da će postati jedan od najvećih bendova svih vremena.

image
Charlie Watts u mladim danima.
PA/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Inače grafički dizajner i ljubitelj jazza u duši, Watts im pomogao da, uz naravno Beatlese, približe rock 'n' roll širim masama i to s klasicima poput "(I Can't Get No) Satisfaction", "Jumpin 'Jack Flash", "Get Off My Cloud" i "Sympathy for the Devil".

Čitajte i: Bono Vox stigao na Sarajevo Film Festival: Frontman legendarne grupe U2 odmah se bacio na posao

Brojni njegovi prijatelji i kolege izrazili su sućut obitelji i podsjetili kakav je čovjek i glazbenik bio Watts.

image
The Rolling Stones
CEWZAN GRAYSON/PA IMAGES/PROFIMEDIA

"Vrlo tužan dan. Charlie Watts bio je vrhunski bubnjar. Šik muškarac i tako sjajno društvo. Moja najdublja sućut Shirley, Seraphini i Charlotte. I naravno, The Rolling Stones", napisao je Sir Elton John.

Glen Matlock iz Sex Pistolsa rekao je da je Watts "zadržao ritam uz soundtrack naših života", a gitarist Nile Rodgers zahvalio mu se za "svu odličnu glazbu". Izdavač The Rolling Stonesa zamolio je da se u ovo teško vrijeme poštuje privatnost Wattsove obitelji, članova benda i bliskih prijatelja.

Linker
13. travanj 2024 22:25