Screenshot
KOKOVE AVANTURE

Novi hrvatski film u kinima - stiže 'Uzbuna na zelenom vrhu'

Jesu li Koko i družina uspjeli riješiti nove slučajeve misterioznih razbojstava koja su narušila ljetnu prazničku idilu na Zelenom vrhu hrvatska publika saznat će 26. siječnja kada film kreće u kinodistribuciju.

Uzbuna na Zelenom Vrhu prati uzbudljive događaje u životu Ratka Milića - Koka prije njegova preseljenja u Zagreb i vraća gledatelje na sam početak njegovih pustolovina. U filmu se otkriva kako je Koko postao detektiv i kako je sa svojom družinom uspio riješiti prve slučajeve misterioznih razbojstava koja su narušila ljetnu prazničku idilu na Zelenom Vrhu.

Screenshot

Nove avanture Koka stižu na velika platna 26. siječnja, a radnja se odvija u vrijeme prije Koka i duhova. Uzbuna na Zelenom Vrhu svojevrsni je prednastavak popularnog serijala dječjih detektivskih filmova o Koku ("Koko i duhovi", "Zagonetni dječak" i "Ljubav ili smrt"), nastalog prema romanima Ivana Kušana. Riječ je o prvom dječjem filmskom serijalu u Hrvatskoj, a filmove o Koku u domaćim kinima dosad je pogledalo više od 200.000 gledatelja.

Režiju novog nastavka serijala potpisuje redateljica Čejen Černić, a scenarij je napisala Hana Jušić. Umjetnički supervizor projekta je Daniel Kušan, direktor fotografije Danko Vučinović, montažer Slaven Zečević, skladatelj Dinko Appelt, dizajnerica zvuka Dubravka Premar, scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Emina Kušan, a majstorica maske Martina Novaković. Producenti su Ankica Jurić Tilić i Hrvoje Pervan.

Screenshot

Koka glumi Marko Tocilj, a uz njega se u filmu pojavljuju Alex Rakoš (Tomo), Jan Pentek (Žohar), Tin Gregorić (Božo), Jakov Piljek (Crni), Lucija Philips (Emica), Sara Čolaković (Marica), Toma Serdarević (Ivo), Dora Bilić (Nina), Dijana Vidušin (Kokova mama) i Ozren Grabarić (Kokov tata).

Više o filmu možete saznati na njegovoj službenoj internetskoj stranici i na Facebooku.

Linker
28. rujan 2023 17:15