Foto: Press
OPERA POD VEDRIM NEBOM

Nikola Šubić Zrinjski na Tomislavcu

Proteklih dana smo uživali u prekrasnoj glazbi i odličnim izvedbama na travi Tomislavova trga u sklopu festivala Zagreb Classic, a danas se za finale Festivala sprema nesvakidašnji glazbeno-scenski doživljaj!

U 21 sat na otvorenu pozornicu Tomislavova trga stižu solisti, zbor, baletni ansambl i orkestar Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i u povodu 450. obljetnice bitke pod Sigetom izvode operu “Nikola Šubić Zrinjski” Ivana pl. Zajca u režiji Krešimira Dolenčića i pod ravnanjem maestra Ivana Josipa Skendera!

Kultna nacionalna opera od praizvedbe 1876. do danas svojom pričom, neponovljivom energijom i nacionalnim nabojem privlači mnogobrojne slušatelje, pa nema sumnje da će i u utorak 12.srpnja mnogobrojna publika ispuniti park ispod Umjetničkoga paviljona i uživati u ovoj po svemu posebnoj izvedbi opere pod otvorenim nebom.

I stoga, Zagreb Classic vas poziva: Ne propustite posljednju izvedbu prvoga open-air festivala orkestara na Tomislavcu! Utorak, 12. srpnja u 21:00 – Dođite i doživite jedinstvenu izvedbu opere “Nikola Šubić Zrinjski” na najljepšoj otvorenoj pozornici grada.

Linker
29. travanj 2024 17:08