JOŠ JEDNA PREMIJERA

Nezadovoljna stalnim partnerom pa je konstruirala savršenog muškarca-androida!

"Savršeni partner", nova komedija Mire Gavrana, premijerno će se izvesti 9. lipnja u Centru za kulturu Maksimir, najavljeno je na konferenciji za novinare, na kojoj su glumci izveli i dva ulomka iz predstave.

Miro Gavran spremio nam je novu predstavu ''Savršeni par'' o kojoj se u kulturnim krugovima ne prestaje pričati.

Kroz priču o mladoj poslovnoj ženi nezadovoljnoj dugogodišnjim partnerom koja se javlja na natječaj znanstvenice koja je konstruirala savršenog muškarca, androida o kakvom sanja svaka žena, predstava, u režiji Slađane Kilibarde, propituje odnos suvremene žene i 'savršenog' muškarca.

Centar za kulturu Maksimir
Plakat predstave ''Savršeni partner''.

"U vremenima kada su ljudi bili prinuđeni sa svojim partnerima provesti dva mjeseca zaredom, više nego ikad se pokazalo bitnim tko je naš partner. Ova predstava na izravan način govori o muško-ženskim odnosima, o potrazi za idealnim partnerom, o našim snovima i iluzijama", rekao je Gavran u povodu premijere.

"Savršeni partner" svojevrsna je replika na njegovu komediju "Lutka koja je imala u sebi ženskog androida", praizvedenoj 2012. u New Yorku, a koja je imala i svoju 20. premijeru ove godine u Beču.

"Želio sam napraviti predstavu u kojoj će se pojaviti muški android te dati glumcima priliku da kreiraju zanimljive karaktere koji moraju odgovoriti na pitanje suvremenih muško-ženskih odnosa. Vjerujem da će moment prepoznavanja biti velik i da će i glumci i publika uživati", objasnio je.

Nakon premijere kreće turneja po Hrvatskoj

Producentica Maja Šegota izrazila je zadovoljstvo što se nastavlja suradnja s Centrom za kulturu Maksimir, i što će se unatoč epidemiji i potresu napokon moći ostvariti premijeru koja se trebala održati 1. travnja u maloj dvorani Lisinski.

"Riječ je o praizvedbi i više sam nego sretna što smo uspjeli okupiti vrhunsku ekipu profesionalaca, te ćemo netom nakon premijere krenuti na turneju diljem Hrvatske, a nadamo se od jeseni ponovno ovu predstavu igrati u maloj dvorani Lisinski koja će bez sumnje do tada biti obnovljena", dodala je.

Redateljica Slađana Kilibarda ocijenila je kako su komedije u dramskoj književnosti rijetko dobro napisane, te je zadovoljna što je imala priliku pripremati Gavranov tekst, ali i prvi put surađivati s Teatrom Gavran.

Ravnatelj Centra za kulturu Maksimir Goran Jerković pozdravio je nastavak suradnje s Teatrom Gavran, napomenuvši da je dvorana sigurna za korištenje i sve mjere sigurnosti se poštuju kako je propisano od nadležnih institucija.

Između 60-ak glumaca koji su se prijavili na audiciju, za predstavu je odabrano njih troje - Lana Gojak Bajt, Sven Jakir i Kristina Krepela.

Dramaturginja je Dina Vukelić, scenografkinja Valentina Crnković, kostimografkinja Hana Letica, scenski pokret potpisuje Tamara Savičević, šminku Ena Čalović, oblikovatelj svjetla je Mario Vnučec, a tona Neven Zebić.

Teatar Gavran pokrenuli su u jesen 2002. godine glumica Mladena Gavran i njezin suprug književnik Miro Gavran, s prvom premijernom izvedbom, monokomedijom "Hotel Babilon“ , koju je Mladena odigrala više od dvije stotine puta i bila ovjenčana i značajnim nagradama.

Hanza media
Miro i Mladena Gavran

Proteklih mjeseci, kada je pandemija korona virusa zaustavila izvođenje 55 živih Gavranovih djela, dio predstava nastalih po njegovim djelima bila su dostupna na YouTubeu.

Čitajte i:

Film o glazbenoj divi: Terezi Kesoviji među prvima je čestitao bivši suprug

Godine su im samo broj: Miro Ungar, Đurđa Tedeschi i Mladen Kušec su dokaz da za neaktivnost nema opravdanja

Mladena Gavran: Muž me se želi riješiti

Hauser se dočepao Talijanke, zaljubljeno ju gleda i kaže: 'Konačno smo opet skupa'

Franka Batelić: 'Ovo je nama donijelo happy obiteljsku priču'

Cindy Crawford je pronašla čovjeka svog života nakon obiteljske traume i razočarenja u ljubavi

Linker
23. travanj 2024 00:53