Nešto friško

Neno Belan i Josip Radić imaju novu suradnju: Ljubavnu baladu ‘Zvijezde‘ predstavit će na ovogodišnjem Splitskom festivalu

Novom pjesmom vratio se baladama, njegovoj prepoznatljivoj formi u kojoj je napisao mnoge evergreene.

'Zvijezde' su druga suradnja glazbenih kolega Josipa Radića i Nene Belana. Prvi put Neno je na hrvatskom prepjevao 'Summer's gone', original u izvedbi odličnog sastava Kensington Lima, i predstavio nam 'Lito umire'.

Pjesmom 'Zvijezde' vraća se baladama, formi u kojoj je tijekom duge i bogate karijere napisao i izveo mnoge evergreene. Nova pjesma naći će se i na novom Belanovom albumu "Balade 2 - Lito umire", nastavku legendarnog kompilacijskog albuma Đavola iz 1989. godine - "Balade - Kad se nađem u predjelu noći".

Početna Radićeva glazbena ideja inspirirala je Belana koji ju je razradio, napisao tekst, a onda su zajedničkim snagama preslagivali i dorađivali i stvorili 'Zvijezde'.

image
Neno Belan i Josip Radić - 'Zvijezde'.
PROMO

Čitajte i: Jedna od najvećih pop zvijezda novije generacije stiže u Hrvatsku: Lorde najavila spektakl!

Pjesmu ćemo premijerno ćemo čuti i vidjeti pred publikom na pozornici 61. Splitskog festivala na kojoj je prošle godine, zajedno sa Zoranom Kačić Čatipović, za duet 'Čarobna stvar' (Neno Belan - Alka Vuica) primio "Zlatni galeb", nagradu publike za pobjednika jubilarnog 60. izdanja festivala.

"Ljubavna balada, miriše možda na one moje stare pjesme, otprije 10, 20 i više godina, a govori o ljubavnom rastanku na jedan emocionalan, ali ipak i romantičan način. Saksofon je odlično odsvirao Jakša Kriletić Jordes, koji je prošle godine postao i novi pjevač legendarne Daleke obale, Veselim se nastupu u Splitu i svim nadolazećim svirkama pod zvjezdanim ljetnim nebom!" - rekao je Neno.

01 - Modified: 2021-06-22 16:13:55 - Feat.: 1 - Title: Glazbeni događaj ljeta uz nova pravila: Jamie Jones dolazi u Hrvatsku na BSH Island
01 - Modified: 2021-06-22 16:13:55 - Feat.: 1 - Title: Glazbeni događaj ljeta uz nova pravila: Jamie Jones dolazi u Hrvatsku na BSH Island
Linker
16. kolovoz 2022 09:24