Zagorje Blues Etno Festival

Nastupaju umjetnici iz Trsta i Kalifornije: Četiri dana vrhunske etno i blues glazbe u Zagorju

Da je ovo ljeto sadržaj bogat i na kontinentu, dokazuje glazbeni festival u Zagorju. Na otvorenom svirat će na desetine stranih i domaćih izvođača, a bit će i nekoliko edukativnih radionica.

Ovogodišnji 8. Zagorje Blues Etno Festival održat će se od 21. do 24. kolovoza. Programi će se realizirati na otvorenom u Zaboku, Klanjcu i Svetom Križu Začretju. Uz domaće izvođače, Gordanu Kovačić, Zacka Dusta, Miru Dimića, Bok Blues, projekt GIIPUJA i Tomislava Golubana, na festivalu će zasvirati i inozemni izvođači, talijanski Mike Sponza Band i kalifornijski duet Kelly's Lot koji u Lijepu našu dolaze po prvi put. Kao i proteklih godina, osim koncerata, organizator nudi i razne edukativne programe. Ulaz je na sva događanja besplatan, a broj posjetitelja ograničen.

image
Zagorje Blues
ZAGORJE BLUES

Subota 21.08. (19:00)

Ovogodišnje otvorenje festivala bit će u Klanjcu u parku Galerije Antuna Augustinčića. Poezija u interpretaciji Gordane Kovačić prethodi koncertnom dijelu programa u kojem će nastupiti Zack Dust iz Varaždina.

Nedjelja 22.08. (17:30 / 20:30)

Drugi dan festivala bit će u Zaboku na terasi krčme Polanović. U 17:30 Miro Dimić iz Siska predstavit će svoja glazbena iskustva u radu s mladima, opisati putovanja u Memphis, pričati o snimljenom filmu i objavljenim knjigama i predstaviti nadolazeći Blues Kamp u Lonjskom polju.

Koncertni dio večeri je namijenjen inozemnim gostima. Iz Trsta stiže Mike Sponza Band, a iz Kalifornije, duet Kelly's Lot.

image
Zagorje Blues
ZAGORJE BLUES

Čitajte i: PipsChips&Videoclips rasporodali koncert pa dodali još jedan, Riper obećaje spektakl: 'Hajmo skršiti i to dvorište!'

Ponedjeljak 23.08. (17:30 / 20:30)

Treći dan festival ostaje na istoj lokaciji, na terasi krčme Polanović u Zaboku gdje će se tradicionalna radionica usnih harmonika i ovaj put održati zahvaljujući tvrtkama Hohner i Euro-unit koji su osigurali besplatne instrumente za polaznike.

image
Zagorje Blues
MARTIN TURK "BLACKDOG"

U koncertnom dijelu nastupit će aktualni pobjednici hrvatskog blues natjecanja u solo/duo kategoriji Bok Blues iz Zagreba te projekt GIIPUJA iz Kastva, pod vodstvom jazz kontrabasiste Damjana Grbca, koji uspješno spaja etno glazbu Istre i Kvarnera sa suvremenim jazzom.

Utorak 24.08. (20:00)

Posljednji dan festivala u Sv. Križu Začretju, američka pjevačica Kelly Zirbes iz sastava Kelly's Lot održat će predavanje o položaju i ulozi žena u Bluesu, a u koncertnom dijelu će se pridružiti Tomislavu Golubanu.

image
Zagorje Blues
ZAGORJE BLUES
01 - Modified: 2021-08-19 19:53:38 - Feat.: 0 - Title: Ante Gelo: ‘Želim da turisti, kada se vrate kući, kažu: ‘Hrvatska ima odlične glazbenike‘‘
01 - Modified: 2021-08-19 19:53:38 - Feat.: 0 - Title: Ante Gelo: ‘Želim da turisti, kada se vrate kući, kažu: ‘Hrvatska ima odlične glazbenike‘‘
Linker
08. kolovoz 2022 08:41