Mala scena

Nakon uloge u mjuziklu ‘Ljepotica i zvijer‘ sjajna Buga glumi vodenu vilu

Predstavu je iz Kine putem video poziva režirao njezin tata Ivica Šimić, a na sceni će joj se pridružiti iskusna glumica Mirela Brekalo Popović.

Rusalka je u slavenskoj mitologiji vodena vila koja živi u jezeru ili rijeci. Kako kaže legenda, ona se zaljubljuje u princa i žrtvuje svoj glas kako bi dobila noge i iz sirene se pretvorila u ženu. A kako mit o Rusalki vidi redatelj Ivica Šimić premijerno će se moći pogledati večeras, u subotu 12. studenog u 18 sati.

U ovoj predstavi koja spaja dramski govor i operno pjevanje, vodenu vilu igra svestrana operna pjevačica Buga Marija Šimić koja je nedavno oduševila zagrebačku publiku glavnom ulogom u mjuziklu "Ljepotica i zvijer". Sada iz romantične, raspjevane bajke ulazi u potpuno drugačiji lik u kojem do izražaja dolazi njezin talent za glumu i operno pjevanje.

image

Buga Marija Šimić kao vodena vila Rusalka

ANTEA ŠOSTARIĆ

"Novi sadržaji traže nove forme. Zahtjev je umjetnosti uvijek iznova pronalaziti nove, originalne izričaje koji će biti izraz senzibiliteta vremena u kojem se umjetnost stvara. Umjetnost, kao voda, propitkuje i traži najkraće putove kojima će doći do svoje publike, ne da bi je uspavala nego da bi je uznemirila, upitala, probudila, potaknula, poučila i podigla. Upravo je to cilj i ove predstave. Da Rusalka protrese naše snove ovom kombinacijom suvremenog i tradicije", kazala je Buga koja je predstavu sa svojim tatom Ivicom Šimićem radila preko video veze jer on s njezinom mamom Vitomirom Lončar već godinama živi u Kini.

image

Premijera predstave je u subotu, 12. studenog u 18 sati

ANTEA ŠOSTARIĆ
image

‘Rusalka‘ je kombinacija drame i opere

ANTEA ŠOSTARIĆ

"Bilo je izazovno, ali smo uspjeli. Jako sam sretna što u ovoj predstavi pozornicu dijelim s Mirelom Brekalo Popović koja me pri svakom susretu i našoj zajedničkoj igri ostavlja bez riječi. Tata mi već godinu dana govori: ‘Bugo nedostaje ti scenski govor, daj se javi Mireli‘. A ja godinu dana razmišljam kako se uopće javiti glumačkoj legendi kojoj se divim i koja je odgojila generacije glumaca. I kao uvijek, za naš susret pobrinula se sudbina, jer je Mirela neplanirano uskočila u Rusalku i sada sam s njom završila na sceni. Biti uz Mirelu i od nje učiti, za mene je neprocjenjivi poklon.

image

Buga i Mirela Brekalo Popović

ANTEA ŠOSTARIĆ

Kada na probama upalim zoom i sjedim između Mirele i mog tate s druge strane ekrana, ne mogu se načuditi da imam tu privilegiju. Upijam kao spužvica i uživam kao mali pajcek u blatu. Rusalku se isplati vidjeti, ako ni zbog čega drugog, onda zbog velike Mirele", rekla nam je uzbuđena Buga koja jedva čeka premijeru predstave koja će se osim u maloj sceni igrati i u prostoru Muzeja grada Zagreba.

Naravno, svi smo pozvani!

Linker
25. travanj 2024 07:36