‘POVIJEST PČELA‘

Najveća podrška: Niko Kranjčar na svjetskoj premijeri drame u HNK podržao Zrinku Cvitešić

Premijera drame ‘Povijest pčela‘ privukla je brojna poznata lica domaće scene, a iduće izvedbe na repertoaru su 12., 15. i 30. ožujka!

Premijera drame "Povijest pčela", kazališna adaptacija jednog od najčitanijih romana dvadesetprvoga stoljeća, norveške spisateljice Maje Lunde sinoć je u zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište privukla brojna poznata lica domaće scene.

image

Zrinka Cvitešić

Mara Bratoš

Protagonisticu distopijske priče utjelovila je naša proslavljena glumica Zrinka Cvitešić, a nju je došao podržati i njezin dugogodišnji dečko Niko Kranjčar.

image

Niko Kranjčar

Mara Bratoš

Na premijeri se pojavila i glumica Mia Begović u društvu Dore Fišter i Ivane Boban, a hvaljenu dramu osim preostalog ansambla predstave -Igora Kovača, Alme Price, Vlaste Ramljak, Siniše Popovića, Silvija Vovka, Ksenije Marinković, Luce Anić, Kristijana Potočkog, Luke Dragića, Dore Lipovčan, Slavka Jurage, Tese Litvan, Marina Stevića i Ivana Colarića, Viktora Zlatovia, Miše Kekina, Franka Pavičia, Lucije Milojčić, Anje Rakić i Laure Pehar - pratili su i glavna urednica magazina Gloria Alenka Ostrihon s partnerom, poznatim fotografom Damirom Hoykom, novinarka i voditeljica Željka Ogresta sa suprugom Dubravkom Merlićem, a kći Mišu su došli podržati i Mile i Ivana Kekin.

image

Zrinka Cvitešić s djecom iz predstave

Mara Bratoš
image

Zrinka Cvitešić i Igor Kovač sa sinom iz predstave

Mara Bratoš

Važno i za postavljanje izazovno djelo o klimatskim promjenama, ekologiji i čovjekovu odnosu prema prirodi, isprepleteno s ljudskim strahovima, borbama i odnosima roditelja i djece, zagrebački HNK postavio je u suradnji s “Det Norske Teatret” iz Osla.

image

Ivica Buljan i Dubravka Vrgoč

Mara Bratoš
image

Vinko Brešan

Mara Bratoš

Čitajte i: Kazališna adaptacija jednog od najčitanijih romana stoljeća u zagrebačkom HNK!

image

Ansambl s Erikom Ulfsbyjem, Dubravkom Vrgoč i Ivicom Buljanom

Mara Bratoš
image

Siniša Popović, Erik Ulfsby i Ivan Colarić

Mara Bratoš

Erik Ulfsby, direktor Norveškog narodnog kazališta iz Osla osim režije potpisuje i dramaturgiju, a pridružuju mu se i velika imena norveške kazališne scene, pa je tako scenografiju osmislio Even Børsum, kostimografiju potpisuje Ingrid Nylander, a oblikovatelj svjetla je Torkel Skjærven. Dramu je za pozornicu prilagodila Ingrid Weme Nilsen. Eriku Ulfsbyju, renomiranom norveškom redatelju poznatom po suvremenim interpretacijama dramskih klasika i mjuzikla, ovo je već druga suradnja sa zagrebačkom nacionalnom kazališnom kućom, nakon hvaljenog uprizorenja “Peer Gynta” 2018. godine.

image

Glavna urednica magazina Gloria Alenka Ostrihon i Damir Hoyka

Mara Bratoš

Čitajte i: Vikend preporuke Marka Braića: ‘Adele me vodi do osjećaja koje ne mogu opisati‘

image

Dora Lipovčan i Slavko Juraga

Mara Bratoš
image

Intendantica Dubravka Vrgoč s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem i suprugom Sonjom te redateljem Ivicom Buljanom

Mara Bratoš

U predstavi se kroz elemente distopije isprepliću prošlost, sadašnjost i budućnost , a pratimo sudbine triju obitelji. Razdoblje prošlosti predstavlja priču o Williamu i njegovoj obitelji u Engleskoj 1852. godine, sadašnjost u drami je godina 2007., a radnja je smještena u američku saveznu državu Ohio, a pratimo lik Georgea koji je uzgajivač meda i pčelar. Treći dio ovog “ekološkog triptiha” smješten je u kinesku pokrajnu Sečuan, 2098. godine, i ozbiljno upozorava na mogući skori kolaps civilizacije kakvu smo do sada poznavali.

image

Erik Ulfsby i Luka Dragić

Mara Bratoš
image

Kristijan Potočki, Igor Kovač i Silvio Vovk

Mara Bratoš
image

Mia Begović, Dora Fišter i Ivana Boban

Mara Bratoš

Nit koja sve tri priče veže u jednu, vječna je i univerzalna. Razdvojeni vremenom i prostorom, ali svejedno zajedno. Jer što se događa jednom, događa se svima.

image

Premijera predstave "Povijest pčela"

Mara Bratoš

Iduće izvedbe “Povijesti pčela” na repertoaru su 12., 15. i 30. ožujka!

image

Ivana Antunović Jović

Mara Bratoš
image

Tesa Litvan i Ksenija Marinković

Mara Bratoš
image

Željka Ogresta i Dubravko Merlić

Mara Bratoš
Linker
24. travanj 2024 03:39