Foto: The Kills Facebook
rock bend

Najuzbudljiviji koncert ovog ljeta: The Kills ove subote prvi put u Zagrebu

Ova subota posebno je uzbudljiva jer u Zagreb prvi put dolazi jedan od najznačajnijih indie rock bendova posljednja dva desetljeća – The Kills.

Američka pjevačica Alison Mosshart i engleski gitarist Jamie Hince pod imenom The Kills nastupaju od 2000. godine i iza sebe imaju pet studijskih albuma, a posljednji pod nazivom "Ash&Ice" objavili su lani.

- Ni sam ne znam zašto nam je trebalo ovoliko vremena da dođemo u Hrvatsku. Puno puta prošao sam kroz vašu zemlju, godinama o njoj slušam samo lijepe i pozitivne stvari, što od kolega glazbenika što od prijatelja, a sad, prije koncerta, moram priznati da imam tremu. Polako postajem svjestan koliko nas ljudi ovdje vole – priznao je Jamie Hince u intervjuu za Jutarnji list.

Alison Mosshart i Jamie Hince u Zagreb dolaze u sklopu velike europske turneje na kojoj prevladavaju festivalski nastupi. Bend trenutno promovira čak dva izdanja – album “Ash & Ice” i EP “Echo Home – Non-Electric” kojim su obilježili 15 godina od objave prvijenca. Prije popularnog rock dua u subotu, 19. kolovoza u Tvornici kulture nastupit će splitska pjevačica Lovely Quinces.

Linker
23. travanj 2024 15:51