Walt Disney
7,67 MILIJARDI DOLARA

Na prvom mjestu već nekoliko godina: Walt Disney obara vlastite rekorde, u prvih 7 mjeseci bolji su od svih drugih filmskih studija

Walt Disney sam sebi obara rekorde: u prvih sedam mjeseci ove godine zaradili su više od bilo kojeg filmskog studija u godinu dana!

Filmski studio Walt Disney objavio je kako je već u prvih sedam mjeseci zaradio 7,67 milijardi dolara diljem svijeta i time oborio vlastiti rekord kada je prije tri godine zaradio 7,61 milijardi. Za vrtoglavu cifru ponajviše su zaslužna tri filma koja su zaradila više od milijarde svaki. Radi se o dva Marvelova projekta: "Avengers: Endgame" i "Captain Marvel" pa nije čudno da će Disney još jače zagrabiti u Marvelov svijet. Prošlog tjedna su predstavili nove zvijezde filmova Marvel među kojima su Natalie Portman kao Thor te Mahershala Ali kao Blade. Treći film koji im je donio više od milijarde je "Alladin".

Ipak, do kraja godine situacija će im biti još bolja jer im dva animirana filma nisu daleko od jednakog uspjeha: "Toy Story 4" i "The Lion King" su ostvarili zaradu veću od 900 milijuna dolara diljem svijeta, a od ovog posljednjeg očekuje se još veći uspjeh jer je tek nedavno stigao u kina, ali i može se pohvaliti velikim zvjezdanim imenima poput Beyonce, Dannyja Glovera i Setha Rogena.

Disney tako već nekoliko godina nezaustavljivo raste i postaje studio s kojim svi žele raditi, a sudeći prema prihodima koje su prijavili - te filmove svi žele vidjeti.

Linker
21. travanj 2024 22:06