Pripreme za ljeto

Na glavnoj pozornici: Aklea Neon na Seasplashu prvi puta predstavlja ženski bend na festivalu

Posjetitelji Martinske će u četiri dana moći birati između tri pozornice na kojima će nastupiti 35 raznih izvođača, a kako su najavili organizatori i ove godine žanrovski će šarati između bassne muzike unutar koje donose premijerne nastupe raznih bendova, live act-ova i DJa.

Kako se približava ljeto, barem kalendarski ako ne po vremenskim uvjetima, zahuktava se i organizacija ljetnih festivala. Tako Seasplash najavio i drugi val izvođača koji će ovog srpnja zabavljati posjetitelje na Martinskoj. Među njima je Aklea Neon & Sound Doulas, koja će ovim koncertom prvi puta s pratećim bendom nastupiti na nekoj glavnoj festivalskoj pozornici.

"Seasplash obožavam oduvijek, jer volim taj Reggae i dub zvuk, to mi je jako blisko i puno sam ludih trenutaka imala kao posjetitelj na festivalu i jedva čekam taj trenutak da ja i cure omogućimo to što sam ja od Seasplasha dobivala. Inače zapravo cilj moj okupljanja all-girl benda je bio da dobivamo glavne pozornice na festivalima tako da je Seasplash sada prvi od tih i ne možemo biti sretnije. Cilj je postignut", rekla je Dorotea Zovko, poznatija kao Aklea Neon za Gloria.hr.

image
PRESS

Budući da je često bila posjetiteljica ovog festivala, a nastupala je i kao solo izvođačica na manjim pozornicama - u publici će imati jako puno prijatelja, kaže to joj nije ni najmanji problem.

"Uvijek je super svirati pred svojom ekipom, kao i kad smo imali dvije rasprodane svirke u Dva Osam baš smo se osjećali kao doma. Ekipa je rekla tu smo s vama, a ne zbog vas. Mi smo jedna kohezivna cjelina, obožavam to izmjenjivanje energije s publikom, tu transformativnu grupnu energiju, jednostavno ne mogu dočekati ljeto", kazala je Aklea.

image

Aklea Neon s all girl bendom kreće u 'osvajanje' velikih pozornica

MARKO TODOROV

Ove godine Seasplash slavi 20. obljetnicu postojanja, što je velika brojka za svaki festival, a pogotovo specijalizirani i nezavisni. Seasplash festival održava se od 14. do 17. srpnja uz Akleu Neon & Sound Doulas, kao nositelji drugog vala najavljenih izvođača su i Egoless koji je u doba pandemije razvio sasvim novi live act. Osim njega One Dread će predstaviti svoj autorski materijal kao najavu prvoga albuma uz poznate riddim prepjeve, a na glavnoj pozornici će se naći i slovenski društveni kritičari bass naslijeđa Ingoa, kao i jedinstveni grčko-švicarski afrobeat reggae zabavnjaci Teetn 'n' tongue Jam.

image
PRESS

Čitajte i: Donosimo veliki vodič ljetnih festivala: Evo gdje ćete slušati glazbu i plesati do jutra

image
PRESS

Posjetitelji Martinske će u četiri dana moći birati između tri pozornice na kojima će nastupiti 35 raznih izvođača, a kako su najavili organizatori i ove godine žanrovski će šarati između bassne muzike unutar koje donose premijerne nastupe raznih bendova, live act-ova i DJa. Osim spomenutih, u drugom valu najavljenih glazbenika nalaze se još: Babilonska, Balkalar, Ivan Judaš, Klaada, Yves Taquet, Sundials & Lapwing, Subsistence Soundsystem, Bebetto, Tricky D, Baraba Dub.

image

Vesna Pisarović i Aklea Neon obvog ljeta nastupaju na Martinskoj.

MARKO TODOROV

Čitajte i: Večeri dalmatinskog galeba: Vesna Pisarović otkazala gažu da bi nastupila na festivalu ‘nostalgije‘

U prvom valu najavljenih izvođača nalazi se legendarna UK reggae figura Macka B uz pratnju The Roots Ragga Banda zajedno s francuskim dub warriorsima O.B.F. Tu su još i prošlogodišnji ‘dužnici’ odnosno Reggae Roast feat. Natty Campbell koji su na kraju bili spriječeni doći zbog pandemije. Kao domaći predvodnici tu su i regionalno prepoznatljivi svestrani Antenat.

image

Seasplash festival

PRESS

Poznat je i raspored nastupa po danima na MainSplash pozornici 20. izdanja Seasplash festivala:

Četvrtak, 14.7.

 • Reggae Roast feat. Natty Campbell
 • Aklea Neon & Sound Doulas
 • One Dread

Petak, 15.7.

 • Antenat
 • Hornsman Coyote
 • Horizont One meets Ras Flabba backed by Tough cutt band
 • Haris Pilton
 • Bakalar
 • Ingoa

Subota, 16.7.

 • O.B.F feat. Sr Wilson
 • Killa P
 • Kali Fat Dub
 • Anja G & Dr. Obi
 • Hram
 • Barabadub

Nedjelja, 17.7.

 • Macka B &The Roots Ragga Banda
 • Teeth’n’Tongue Jam
 • Dubolik & Lo Peaks feat. Dr. Obi
01 - Modified: 2022-06-14 21:46:30 - Feat.: 0 - Title: ‘Ovo što se dogodilo za mene je signal, znak i obveza da napravim novi pop album‘
01 - Modified: 2022-06-14 21:46:30 - Feat.: 0 - Title: ‘Ovo što se dogodilo za mene je signal, znak i obveza da napravim novi pop album‘
Linker
11. rujan 2022 20:07